Dünün "Kütükcüleri" Bugünün...
Fehmi Yağlı

Fehmi Yağlı

Dünün "Kütükcüleri" Bugünün "Kriptocuları" 

12 Şubat 2018 - 21:28 - Güncelleme: 18 Şubat 2018 - 20:38

Bugünlerde sosyal medya üzerinden İskilip merkezli, Çorum'u da dahil ederek Akparti teşkilatında görevli isimlere karşı bir kampanya başlatıldı. Kendisini gizleyen Kriptocu bir ekip, kimliği ve kişiliği belli olmayan sahte isimler üzerinden İskilip halkının karşılıksız Tayyip sevdasını baltalamak, yok etmek istemektedirler. Maalesef bazı Akparti'li görevliler de bu saldırıyı bertaraf edici hal ve hareketler yerine aksine destekleyici tavırlar içerisine girdiklerini görmekteyiz.

İskilipin karşılıksız Tayyip sevdasıdır ki başta yerelde olmak üzere Akparti siyasetçilerinin ilçeye yönelik geç kalan ve ihmal edilen devlet yatırımlarını da istismar etmek suretiyle İskilip halkını önümüzde ki seçimlerde Tayyip sevdasından koparmayı amaçlamaktadırlar.

İskilip halkında ki bu karşılıksız Tayyip sevdası öyle bir sevdadır ki; Kendi pirinç ve demir tüççarlığını bile riyaset makamından yöneten Şahsın beş sene Çorumdan geliş-gidişiyle Belediye Başkanlığı yapmasını sineye çekmiştir.

İskilip halkında ki bu aşktır ki: Akparti sayesinde elde ettiği iktidar siyaseti gücüyle olmazları oldurtarak tüccarlığında ki kurnazlık kabiliyetine katarak gaz istasyonunu satın alıp, ruhsat işini çözüp milyonlarca lira karla satarak servetine servet katmasını bile görmezcelikten gelmiştir.

İskilip halkının bu Tayyip aşkı öyle bir aşkdır ki; Geçmişinde ilim ve hilm beldesi olarak evliya çelebi seyahatnamesinde şöhret bulan mübarek şehri “dansözçülük” ahlaksızlığı ile ülkeye rezil eden Akparti de görevli siyasetçileri kınamakla yetinmiştir.

Tayyip aşkı sayesinde bu memlekette basit, sıradan, kolay, genel idarenin rutin işlerinin ağır aksak yürümesine bile eyvallah çeken bir ilçe sakinlerinin yaşadığı bu şehirde kolay belediye başkanlığı yapmanın birilerinin geçmişte olduğu gibi yine iştahasını kabarttığı ortadadır.

Siyaseten yıllara sari olarak haksızlığa uğrayan bu şehirde zamanında ve yerinde tepkisini ortaya koymaksızın pusuda yatıp seçimlere altı ay bir sene kala ilçe halkının kafasını bulandırıp Belediye başkanlığına oturma hesaplarından başka bir şey değildir bu kriptocuların yaptıkları!

İnanın dertleri memleket değil bu namert korkakların! Belediye Başkanlığı makamına istedikleri isim gelsin de ilçe ne halde olursa olsun umurlarında değildir.

Zerre kadar kalbinde İskilip sevdası olan her kim varsa bu şehirde ve her ne görevde ise vizyonsuz, misyonsuz çıkarcı şahısların Belediye Başkanlığına gelmemesi için mertçe ve açıkca ortaya çıkıp tavrını koyarak kimseye bu şehrin Tayyip aşkını istismar etmesine müsaade etmemelidir. Bu şehrin şehrül eminlik makamı el birliği ile bu halkın Tayyip aşkını bu şehrin kalkınması ve büyümesi yönünde kullanabilecek ekip ve şahıslara teslim edilmelidir.

Bu ilçenin hazırcılığa ve kolaycılığa tahammülü yoktur. Duyguları istismar edilen, devletine son derece bağlı saf temiz şu güzel ilçemizin güzel insanlarının yaşadığı bu mübarek şehrin şehrül eminlik makamını hak etmeyen basiretsiz ve vizyonsuz, menfaat düşkünü kişilerin gelmesine asla müasede edilmemelidir.

Kendisini güçlü siyasetçi imiş görüntüsü verenlere aldanmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaseten çok güçlü olduğunu düşündüğümüz nice Belediye başkanı isimleri bile görevden alması bizler için en güzel mesaj olmalıdır. Hele hele görevinin başında iken yaptığı hatalar karşısında en büyük tepkiyi en yakınında ki insandan başlamak üzere, bilen, aklı yeten herkesin anında ve mertçe karşı koymadığından çekti bu şehir ne çektiyse. Ahmakca ve çıkar üstüne görev yapan kişilerin yüzüne gülüp kulislerde dedikodusunu yapıp veryansın etmek insanlığa da vicdana da aykırıdır.

Sadece cevizciliği ile dün bırakın Türkiye'yi Dünya şehri olma fırsatı varken nasıl ki o zamanın Kütükçü Ömer gibilerin zihniyetinin ihaneti sebebiyle İskilip ölüme terk edilmiştir. Maalesef aynı zihniyetin devam ettiğini üzülerek bugün de görmekteyiz, yaşamaktayız.

Yetmiş yıl önceki İskilip halkının ekonomik durumu ülke geneline göre çok iyi olduğundan yani herkesin tuzu kuru olması nedeniyle günübirlik mutluluklarla iktifa ettiler ve şehrin ikbali ve istikbalini düşünmeyip kütükçü ömer zihniyetine teslim oldular.

Maalesef bu şehre ihanet eden dünün “Kütükçü Ömer” zihniyeti günümüzde de “Kriptocu ........” zihniyeti olarak karşımızda durmaktadır.

Kişiler üzerinden Akparti'ye zarar veren bu kimliksiz ve kişiliksiz kriptocuları açığa çıkarmak ve susturmak Akparti yetkilileri için zor olmasa gerektir. Böylece bu şahıslar ya susar ya da namertliği ve korkaklığı bırakıp yazdıkları iddialarının altına imzalarını atar bizde o zaman ciddiye alır muhataplarından cevap isteriz.

Bu şehre yapılan haksızlıkları gördüğünde, tespit ettiğinde gerçek kimliği ile zamanında derhal ortaya koyarak susmayan her türlü siyasi dışlanmayı göze alarak bu şehre fayda sağlamaya çalışanların sesine kulak vermek varken kendisini gizleyerek kimliksiz ve kişiliksizliği apaçık ortada olan kriptoculardan ve fırsatçılık yapıp onlardan medet umanlardan bu memlekete fayda gelmez.

İskilipliler olarak uyanalım artık ne olur!

Kriptoculuğu ile fırın yıkıp gerçek kimliği ile riyaset makamına oturmak isteyen fırsatcılara bu şehrin her bir ferdi karşı tavır almalıdır.

Fırını yıktırmadan çörekleri herkese paylaştıracak zihniyete kulak verelim, sahip çıkalım ve hep birlikte bu zihniyetin yanında olalım.

Vesselam.

 

Bu yazı 8540 defa okunmuştur .

Son Yazılar