Alüminyum folyo kullananlar dikkat

Alüminyum folyo kullananlar dikkat

Alüminyum folyo, gıda korunması özelliğine sahip çok ince tabaka olup yiyeceklerin saklanması ve pişirilmesinde mutfağımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Ateşe dayanıklılığı nedeniyle bizlere kolaylık sağlayan alüminyum folyo,bazı maddelerle bir araya geldiğinde reaksiyona geçip çözülerek gıdaların alüminyum emmesine neden olabilir.

03 Kasım 2016 - 19:01

Isıtma işlemi yapılmaksızın, tamamen koruma amaçlı olarak alüminyum folyo içinde, gıda saklamak uygundur; Ancak yüksek ısıda (fırın, mikrodalga) su oranı yüksek gıdaların folyo içine yada

çizik alüminyum kaplarda pişirilmesi sakıncalıdır. Pişirilme sırasında oluşan buhar, folyoyu oluşturan alüminyumun çözünerek gıdaya karışmasına ve vücutta metal birikimine sebep olur.

Yapılan araştırmalara göre Alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktarda alüminyum, araştırmacıların Alzheimer ile alüminyum kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmesine yol açıyor. Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, başta Alzheimer hastalığı olmak üzere anemi, kemik erimesi, zeka geriliği, hatta kansere bile neden olabileceğine dair  araştırmalar mevcut durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’e ek olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Ayrıca artan alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de azaltıyor.

Alüminyum Folyo kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Alüminyum folyoyu özellikle asitli ve yüksek ısıda pişirilen yiyecekleri, dondurulmuş gıda maddelerini sarmak için kullanmaktan kaçınabiliriz..
  • Alüminyum folyo  yerine yağlı kağıtlar, paslanmaz çelik kaplar, fırına girebilen karton gıda kapları kullanmaya çalışabiliriz.
  • Alüminyum folyo besinlerin pişirilme ve ısıtma işleminde  kullanılmamalıdır.
  • Buzdolabında alüminyum folyo ile sağlıklı saklama yapılabilmektedir fakat yiyeceklerin ıslak, asidik-bazik,yada çok tuzlu karakterde olmamasına dikkat edilmelidir.

 

Bu haber 4364 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şehri İskilip Cemiyeti tarihi semercilerarastasını restore ediyor
Şehri İskilip Cemiyeti tarihi semercilerarastasını restore ediyor
İskilip OSB'ye kimse inanmıyordu, şimdi yatırımcı talepleri artıyor
İskilip OSB'ye kimse inanmıyordu, şimdi yatırımcı talepleri...