Ali Kılcı Göynük’te konuştu

Ali Kılcı Göynük'te konuştu

Göynük’ün tarihi ve kültürel eserlerinin önemini öne çıkarmayı amaçlayan ve 100'ü aşkın akademisyenin katılımıyla gerçekleşen sempozyumda, hemşehrimiz Ali Kılcı'da konuşma gerçekleştirdi.

26 Kasım 2022 - 18:56 - Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 19:32

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezince (BAMER) düzenlenen Göynük Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu'nda hemşehrimiz, arkeolog ve sanat tarihi uzmanı Ali Kılcı “Akşemseddin Tekkeleri’’ başlığı ile konuşma yaptı. Konuşmasında, Akşemsettin'in yaşadığı mekanlar, Evlik köyü, Nur'ul hüda'dan bahsetti.


Konuşmaların ardından katılımcılara Bolu ve Göynük yöresine ait türkülerin seslendirildiği konser verildi, yönetmenliğini BAİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Peker’in yaptığı “Göynük Ramazan Sofrası” belgeseli izletildi.


Göynük Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yıldız’ın hazırladığı “Geçmişten Geleceğe Geleneksel Göynük Kıyafetleri” defilesi ile el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


Üç gün sürecek sempozyumda, Göynük’ün kalkınmasına katkı verebilecek öneriler ve doğal enerji kaynakları üzerinde durulacak. Ayrıca, Göynük el sanatları ele alınacak, turizmin gelişmesine yönelik El Sanatları Çalıştayı düzenlenecek.

Bu haber 1148 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İskilip OSB'ye kimse inanmıyordu, şimdi yatırımcı talepleri artıyor
İskilip OSB'ye kimse inanmıyordu, şimdi yatırımcı talepleri...
Ahlatcı
Ahlatcı " Tosya yolunu en kısa sürede bitireceğiz"