Oğuzlar Belediyesi'nde Coşkulu Devir Teslim Töreni

Oğuzlar Belediye Başkanlığını kazanıp dün mazbatasını alan Muzaffer Yıldırım bugün Oğuzlar'ın önceki dönem belediye başkanı Orhan Ateş ile biraraya gelerek devir teslim törenini gerçekleştirdi.


Oğuzlar Belediyesi'nde Coşkulu Devir Teslim Töreni

Törende Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım şu açıklamalarda bulundu;
Çok değerli önceki dönem başkanlarımız, önceki dönem belediye meclis üyelerimiz, önceki dönem il genel meclis üyelerimiz, yeni belediye meclis üyelerimiz, yeni genel meclis üyelerimiz, çok daha değerli hemşehrilerim öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 

31 mart yerel seçimlerinin sonuçlarının ilçemize ve bu süreçte farklı partilerde de olsak Oğuzlar'a hizmet etmek için yarışan aday arkadaşlarıma da  hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar ilçemize hizmet eden geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve son dönem belediye başkanı Orhan Ateş Bey'e ve belediye meclis üyeelerine ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben Oğuzlar'da hizmete talip olduğum ilk günden beri " Sen, ben değil biz" diyebilen gönül belediyeciliğini Oğuzlar'da inşa edeceğimi belirtmiştim. Bu doğrultuda rozetsiz bir şekilde ilçeme hizmet edeceğim. Bilgi ve birikimleri ile bizlerin yanında olacak tüm hemşehrilerimin  de desteği ile Oğuzlar'ımızı daha ileriye götürme gayesiyle çalışacağım.

Bizden önce görev yapan belediye meclis üyelerimizin 5 yıllık süreçlerinin sona ermesi Oğuzlara hizmetin sona ereceği anlamına gelmiyor. Bu topraklar hepimizin, buraya hizmet etmek de hepimizin boynunun borcu.  Görevi sona eren değerli  meclis üyelerimizin bilgisine, birikimine her zaman başvuracağız, destekleri ile bizlerin yanında olmasını isteyeceğiz.

Oğuzlar'ımızı yepyeni ufuklara taşıyacak, çağdaş, yaşanabilir bir ilçe oluşturmak, halkımıza kaybolan heyecanını yeniden kazandırmak üzere göreve talip oldum ve halkımız da teveccühünü bizden yana gösterdi ve şehrül emin görevini 31 Mart 2019'da bize teslim etti.Halkımızın bu emanetine sahip çıkmak ve Oğuzlarımızı layık olduğu yere taşımak için var gücümle çalışacağımın bilinmesini isterim.Ne yapacağını bilen bir yönetim olarak; son derece sınırlı kaynakları nasıl etkin ve verimli kullanabiliriz, hangi projelere öncelik vermeliyiz bunları belirledik. Planlama, kaynak yaratma ve yönetimi zaten benim uzmanlık alanım.

Yeni dönemde birlikte çalışacağımız belediye meclis üyelerimiz;  Orhan Afşar,  İbrahim Değirmenci, Recep Çankal,Hasan Coçak, Necati Akdeniz, Yusuf Sorkun, Abdullah Çankal, Aslan Töremiş ve Büşra Karanfil'e  hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Birlikte geçireceğimiz 5 yıllık sürecin İlçemizin gelişimi adına büyük bir dönüşümün başlangıcı olacağına inanıyorum. Bu dönüşüm sürecinde insan ve doğa odaklı, gençliğin ve sporun desteklendiği, sosyal ve kültürel alanda kabuğunu kıran3T olarak adlandırdığımız "tarım, turizm, ticaret" ile büyüyen, istihdamla gelişen bir Oğuzlar inşa edeceğiz.Başta Obruk Barajı turizm havzası olmak üzere burada yeni bir turizm destinasyonu açmak ve bölgemizin kültür, tarih ve doğa turizmindeki potansiyelini harekete geçirmek için turizmden maksimum seviyede yararlanmak önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Yine Oğuzlarımızda Allah vergisi olan Oğuzlar77 ceviz çeşidimizi tanıtmak ve tüm yurt sathında üretiminin yapılmasını sağlayarak ülkemiz ceviz açığının kapatılmasına katkı sağlamayı bir görev addediyoruz. Bunun sonucunda ceviz borsası konumunda olan Oğuzlarımızı cevizciliğin bir sanayi dalına dönüşmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bu çalışmaları diğer çalışmalarımızla destekleyerek ticarete de büyük bir ivme kazandıracağımızı düşünüyorum. Bunu yaparken de durmaksızın çalışacağız.  Birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız her hizmet Oğuzlar'ımıza bir nimet olarak dönecek. Hep birlikte sevgiyle, kardeşlikle Oğuzlarımızı büyütüp geliştirerek gençlerimizin daha refah yarınlara, yaşlılarımızın ilerleyen yaşlarında huzur dolu bir hayata erişmesi için çabalayacağız. Seçim süreci boyunca  "31 Mart İlçemizin kaderinin değiştiği gün olsun" demiştim ve bu inançla yola çıktım. Oğuzlarlı hemşehrilerimiz de bu inancıma güvenmişler ki 31 Martta şehrül emini bize teslim etmişlerdir. Önce kendimize karşı  sonra da hemşehrilerimize bu inancın boşa çıkmaması adına durmaksızın çalışacağız.

 Şehirde 1 kişi açlıktan ölürse ilk sorumlusu belediye başkanıdır. Şehirde 1 kişi açıkta kalmışsa ilk sorumlu yine belediye başkanıdır.  Bir belediye başkanı şehrinde elinin erişmediği tek bir kişi olmamalıdır.  Belediye başkanının hizmet binası şehir halkının kendi evi gibi rahatça girip çıkabileceği bir yer olacaktır. Belediye başkanının birimleri halkın tüm sorunlarının  çözüm alanı olmalıdır.  Belediye çalışanları halkın gardiyanı gibi değil garsonu gibi olmalıdır. Halkın seçtikleri her zaman halkın hizmetkarı olmalıdır. Onların halktan şikayetçi olma hakları olamaz. Bir belediye başkanı bir sınıfın, bir zümrenin, bir grubun başkanı olmadığını, toplumun tamamının belediye başkanı olduğunun bilincinde olmalıdır. Oy alsın almasın herkesin refahı ve mutluluğu için çabalamalıi projeler yapmalı ve sorunlara çözümler bulmalıyız.

Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Her şey ülkemiz, her şey Oğuzlarımız için. Allah yar ve yardımcımız olsun .

Oğuzlar halkının yoğun ilgisi ile karşılaşan Muzaffer Yıldırım edilen dualar ve kurban kesiminin ardından görevine başladı.