Yerel seçimler için kulisler yoğunlaştı

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için büyük şehirlerde yaşanan hareketlilik gündeme gelirken bizleri ise en çok İskilip ilgilendiriyor.


Yerel seçimler için kulisler yoğunlaştı

İskilip'te belediye başkan adaylığı kulis çalışmalarının hız kazandığı görülüyor. Bu seçimde partilerde alışılmış isimlerin dışında yeni yüzlerinde ortaya çıkması bekleniyor. Şu ana kadar Ak Parti'de Recep Çatma, Mustafa Lek, Fehmi Yağlı, Hüseyin Demircan,  Gürsel Koca, Yusuf Kaya, Melih Alpsar, Şerif Akdana, Ahmet Yabacı gibi isimler doğrudan yada dolaylı olarak aday adaylıklarını hissettirmiş olsalarda başka isimlerinde aday adaylığı başvurusunda bulunması şaşırtıcı olmayacak. Ak Parti önümüzdeki seçimde hiç olmadığı kadar daha çok anket sonuçlarını dikkate alacak.

   MHP İDDİALIYIZ MESAJI VERİYOR              

2014 seçimlerinde Ak Parti ve MHP arasında geçen yarışın 2019'da yaşanıp yaşanmayacağından emin değiliz. Son ana kadar kafa kafaya geçen yarışı Ak Parti'nin adayı Recep Çatma kazanmıştı. MHP bu defa iki isim üzerinde yoğunlaşıyor. Sabri Çiçekci ve İsmail Çizikçi. Sabri Çiçekci gençlik yıllarından itibaren siyasi kimliği ile öne çıkmış bir isim olarak daha çok göze çarpıyor. Uzun zamandır İskilip'in kültür ve sanat yönüne olan katkısını herkes kabul ediyor. Dolayısıyla tanınırlı daha fazla. PTT Başmüdürü İsmail Çizikçi'de güçlü iletişimi ile öne çıkıyor. Çabuk diyalog kurup çabuk kaynaşıyor. Ama 30 yıldır İskilip dışında yaşıyor.

   İYİ PARTİ'DE İKİ İSİM VAR!    

Son seçimde İskilip'te yüzde 10 alan İYİ Parti'de iki isim öne çıkıyor. Birisi ilçe başkanı Ömer Sardonat diğeri ise Aydın Arslan. Gelen bilgilere göre seçimlere iddialı girmek için sık toplantı yapan İYİ Parti'nin adayını erken açıklayıp çalışmalara hemen başlamak istediği yönünde.

 CHP'DE İLÇE BAŞKANI KARACA ADAY OLABİLİR    

CHP İlçe Başkanı Burak İzzet Karaca adaylık konusunda CHP'nin seçimlere yüksek oy almak için gireceğini açıklamıştı. CHP'de kamuoyuna yansıyan bir isim yok. Ama ilçe başkanı Burak İzzet Karaca'nın aday olması bekleniyor. CHP'de aday olacak il.e başkanları için son tarih 12 ekim.