MHP'den flaş açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı İskilip’te yerel basın temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında buluştu. İskilip Pazarbaşı parkında basın mensuplarının karşısına yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çıkan Ali Alıcı Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.


MHP'den flaş açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı İskilip’te yerel basının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında biraraya geldi. İskilip Pazarbaşı parkında basın mensuplarının karşısına yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çıkan Ali Alıcı, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Alıcı, MHP’ye aday adaylığı konusunda resmi başvuru olmamasına rağmen yaklaşık 15 aday adayını partiye adaylık müracatı yapacağına dair duyumlar aldığını söyledi. Konu ile ilgili konuşan Alıcı: “Sosyal medyada benim ismim dolaşıyor ama ben aday değilim. Tercihlerini benden yana kullananalardan Allah razı olsun. Basın toplantısı yapmamızın nedeni İskilip kamuoyunu MHP teşkilatının yerel seçimlere ve aday adaylarına bakışını ortaya koymak içindir. Ben aday değilim ama MHP’den aday olmak isteyen arkadaşlarımız var. MHP genel merkezinin görüşleri doğrultusunda parti disiplinine bağlı herkes MHP’den aday olabilir. Gelen aday adaylarını hiçbiri kendini partinin üstünde görmeyecek. Ben kazanırım, ben kazandım demeyecek. Kazanırsa Milliyetci Hareket Partisinin oyları ile kazanacak.” diye konuştu.

MHP ilçe başkanı Ali Alıcı sosyal medyada düzenlenen anketlerin aday adaylık yarışında dengeleri etkilediğini ileri sürdü. Alıcı “Sosyal medyada düzenlenen anketlere göre az oy alan isim adaylık yarışından vazgeçebiliyor veya ankette en çok oyu alan isim aklında adaylık olmadığı halde birdenbire adaylık fikrine kapılabiliyor. O yüzden adaylık adaylık döneminde sosyal medya üzerinden anketler yapılmasını doğru bulmuyoruz. ” dedi.

MHP Başkanı Ali Alıcı, mahalli seçimlerde propagandalarını kendi yapacakları icraatlar üzerine kurgulayacaklarını belirtti. “Milliyetci Hareket Partisi mahalli seçimde projeleri ile gündeme gelecek. 3 tane önemli projemiz var. Bu projeleri seçim kampanyaasında açıklayacağız. MHP belediye seçimlerini kazandıktan sonra bu projeleri hayata geçirecek ve İskilip'i eskiden olduğu gibi bölgenin merkezi haline getirecektir.” dedi.

Aday adaylık başvurularıyla ilgili resmi sürecin henüz başlamadığını ifade eden Alıcı, süreç başladıktan sonra partiye yapılan aday adaylık müracatlarını bir raporla birlikte genel merkeze ulaştıracaklarını sözlerine ekledi. Alıcı  “Biz ilçe teşkilatı olarak partimize adaylık başvurusunda bulunmuş bütün aday adaylarına eşit mesafede olacağız. Herhangi bir aday adayının arkasında olmayacağız. Aday adaylarımıza kendilerini iyi ifade edebilmeleri için gereken şansı vereceğiz ve ilçe yönetimi olarak tarafsızlığımızı koruyacağız.” dedi.

   İSKİLİPİN ACİL BUĞDAY PAZARI İHTİYACI VAR  

Gündem dışı yapılan konuşmalarda İskilipin tahıl ticaretinin eskiye oranla çok gerilediği ifade edildi. Konuyla iligli görüşlerini beyan eden MHP İlçe Başkanı Alıcı “İskilipin tahıl ticareti bakımından eski konumuna gelmesi için yeni ve fonksiyonel buğday pazarına ihtiyacı var. İskilip ve çevresinin tarım pazarı önceki yıllarda olduğu gibi yeniden İskilipte oluşuturulması gerekir. Çevre ilçe çiftçilerinin ürettiklerini kolayca paraya çevirmeleri ve tarımda kullanılan gübre ve diğer malzemelerin karşılanması için İskilipin kapsamlı bir buğday pazarını inşaa etmesi gerekir. Bu ilçe belediyesinin görevidir.” dedi.