Kış aylarında İslami oteller

Şehir hayatı günümüzde gitgide daha yorucu bir hal almaktadır. Uzayan çalışma saatleri, trafik karmaşası ve kalabalığın üzerimizde yarattığı stres psikolojik ve fizyolojik yorgunluğa ve hatta rahatsızlıklara sebep olabilmektedir.


Kış aylarında İslami oteller

Şehir hayatı günümüzde gitgide daha yorucu bir hal almaktadır. Uzayan çalışma saatleri, trafik karmaşası ve kalabalığın üzerimizde yarattığı stres psikolojik ve fizyolojik yorgunluğa ve hatta rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Bu yıpratıcı düzenden yapılacak her kaçamak hem profesyonel manadaki çalışmalarımızı daha verimli kılacak hem de mental ve fiziksel noktada kendinizi korumanız anlamına gelecektir. Pek çok bilimsel çalışmanın da işaret ettiği üzere tatil yapmak kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerdendir.

İyi güzel de, tüm senenin yükü ile başa çıkmak için yaz sezonunu mu beklememiz gerekiyor? Sizi bilmem ama şahsen “kış tatili” kavramına soğuk bakanlardandım. Kış aktivitelerini dinlendirici bulmadığımdan olsa gerek, bugüne kadar kafamdaki tatili yapabilmek için yaz aylarını beklemek durumundaydım. Oysa belki de günlük hayatta pek farkına varmadığımız bir gerçek tüm oyunu değiştiriyor.  Güney enlemlerde kalan tatil merkezleri bizde kış aylarına denk gelen zaman zarfı içerisinde oldukça sıcak. Bu demek oluyor ki, Kasım Aralık Ocak farketmeden arzuladığınız ferahlatıcı tatil arasına sahip olabilirsiniz. İyi de nasıl, gelin açıklayayım.

Öncelikle meseleye Kuzey ülkelerinden yurdumuza plaj tatili amacıyla gelen turistlerin davranışlarını inceleyerek başlayalım. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sunmuş olduğu istatistikler gözden geçirildiği takdirde anlaşılacaktır ki her yaz sezonu ülkemizi tercih etmekte olan, milyonlardan oluşan bir kemik kitle vardır. Nasıl oluyor da bu kadar fazla sayıda insan her sene yurtdışında tatil yapabiliyor? Cevap basit: pek çok otelin turistlere fiyat anlamında önemli imtiyazlar sunduğu açık bir gerçek. Ülkeye döviz sokmak için hükümetlerin bu davranışı teşvik etmesi mantıksız da değil. Büyük havayolu firmaları ile uygun fiyatlara ülkemize seyahat edebilen yabancı turistler bu teşvikler de hesaba katıldığında esasen kendi ülkelerinde ödeyeceklerinden daha az ücret ödeyerek daha iyi bir tatil yapma şansını buluyor. Peki, bizim başımız kel mi? Gelin kış aylarında yurt dışında uygun ücretler karşılığı nasıl tatil yapabileceğimizi ele alalım.

Lokasyon önemli mevzu. Kendi adıma yaptığım incelemede önem verdiğim iki önemli kıstas oldu. Birincisi hava sıcaklığı, kış aylarında yurt dışına çıkmamızın en temel sebebi, değil mi? Diğer dikkat ettiğim faktör ise şehrin vaat ettikleri. Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan Dubai ve Abu Dabi 25 derece ve üstünde seyreden sıcaklığın yanı sıra görkemli şehir yapılanması ile de ilgimi çeken yerlerden oldu. Dubai'de yer alan Burç Halife, Dubai Çeşmesi, hayvanat bahçesi, aquapark, Legoland ve dev alışveriş merkezleri gibi ilgi odakları tüm ailenin keyif alabileceği yapıda duruyor. Ülkenin Müslüman bir ülke olması bir diğer avantaj. Bu sebeplerden dolayı öncelikli tercihim Dubai oldu. Gelelim bu planın kaça mal olacağına. Halalbooking.com sitesinden eriştiğim fiyatlar doğrultusunda günlük 60 Euro‘luk bir ücret karşılığında aklıma yatan bir otelde kalabileceğimi biliyorum. Bulduğum tesis, Al Jawhara Gardens Otel, şehir merkezinde yer alıyor. Ocak ayı içerisinde 4 gece 5 gün olarak planladığım bu tatilin bana maliyeti ise gidiş-dönüş uçak bileti ve otel konaklaması düşünüldüğünde kişi başı 320 avroya (eşim ve ben) tekabül ediyor.

Göreceğiniz üzere turist olmanın avantajını geç de olsa keşfettim. Siz de benzer biçimde kış aylarındaki tatilinizi İslami usulleri de gözeterek yapmak istiyorsanız tavsiye edeceğim diğer ülkeler: Endonezya ve Tanzanya olacaktır. Bu ülkelerde de Dubai'de olduğu gibi bizim takvimimizde kışa tekabül eden zaman zarfında sıcak havanın keyfini çıkarmanız mümkündür.