İskilipspor halı saha turnuvası devam ediyor

İskilipspor kulubü tarafından kuruluşunun 90.yılı anısına düzenlenen halı saha turnuvası gurup maçları ile devam ediyor


İskilipspor halı saha turnuvası devam ediyor

İskilipspor tarafından organize edilen halı saha turnuvası gurup maçları ile devam ediyor. 19 takım ve 200’e yakın oyuncunun katılımıyla devam eden turnuva Yeşil Park Halı sahada heyecanla devam ediyor. Havaların sıcak olması nedeniyle maçlar akşam saat 18’de başlıyor. Organizasyon sorumlusu ve İskilipspor teknik direktörü Galip Gül yaptığı açıklamada katılımın yüksek olduğunu söyledi. Galip Gül “ Çorum’un en eski spor kulübü olan İskilipspor’un kuruluşunun 90. Yılı sebebiyle düzenlemiş olduğumuz halı saha turnuvasına İskiliplilerin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle teşekkür ederim” diye konuştu.

İskilipspor’un kuruluşu

Meydan mahallesinde Tuzcu sokak diye bir yer vardır. Bilmeyiz bu sokağa neden Tuzcu denildiğini. Osmanlı mirası tuzlaların İskilip ayağı işte bugün adını devam ettiren Tuzcu sokaktan idare ediliyordu. Müdür ve işçilerin çok büyük bir kısmı bu sokakta oturuyordu. İşte o müdür ve işçiler 90 yıl önce bir futbol takımı kurdular. 

İskilipspor adıyla futbol takımı ilk olarak 1909 yılında Osmanlı tekel tuzlalarında çalışan işçiler tarafından oluşturulmuştur. O tarihlerde, 100’e yakın işçinin çalıştığı Tuzlalarda kendi aralarında maç yapan işçiler sonbahar aylarında da kendi aralarında turnuvalar düzenliyorlardı. İlk kez, 1927 yılında gök tımman (yeşil şort) ile işçilere dağıtılan sarı faniladan forma yapılmıştır. Futbol takımı formaların belirlenmesinden sonra 35 futbolcu kadrosu ile takım düzenine geçmiştir.   İskilipspor, 1935 yılında Kastamonu ve Çankırı vilayetleri futbol takımlarıyla gayri resmi maçlar yapmıştır. İskilipspor, 1941 yılında futbol federasyonuna mektupla kulüp başvurusu yapmış 1949 yılında başvuruya olumlu yanıt verilerek İskilipspor Kulübü olarak tüzel kişiliğini kazanmıştır.