Turizm haberleri tavan yaptı

Türkiye’de ekonomi sayfalarında geçen ay en çok konuşulan sektör yine turizm olurken, çıkan haberlerde bu sezon beklentilerin bir önceki yıla göre yüksek olduğu ancak şu ana kadar yaşanan gelişmelerin sektörü olumsuz yönde etkilediği belirlendi.


Turizm haberleri tavan yaptı

Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Ekonomi Gündemi” raporuna göre, sezonu büyük umutlarla açan turizm ile  ilgili geçen ay yazılı basında 19 bin 348 haber çıktığı tespit edildi.

Bankacılık ve finans haberleri yükselişte…

Bankacılık ve finans sektörü hakkında ise döviz, altın ve kredi haberleri başta olmak üzere yazılı basına geçen ay 18 bin 715 haber yansıdığı belirlendi. Merkez Bankası hakkında da yazılı basında 3 bin 121 haber yer aldığı saptandı. Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 artarak 13 milyar 616 milyon dolar olarak açıklanan ihracat ile ilgili yazılı basında 13 bin 342 haber yer aldığı tespit edildi.

İnşaat ve otomotiv sektörü gündemde …

Mart ayında ekonomi gündeminin öne çıkan sektörlerden biri de inşaat olurken, Çanakkale Köprüsü gibi dev yatırımların yanı sıra çeşitli konut yapım haberleri başta olmak üzere inşaat sektörü hakkında 8 bin 769 haber çıktığı belirlendi. Yerli otomobil haberlerinin gündeme geldiği ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan otomotiv sektörü ile ilgili de yazılı basına 7 bin 772 haber yansıdığı görüldü. Tekstil ve ev tekstilinde ihracat beklentileri haberleri öne çıkarken sektör hakkında yazılı basında 3 bin 757 haber yayınlandığı anlaşıldı. Çeşitli alt yapı çalışmalarının yanı sıra yapılması düşünülen dev projelerle de gündeme gelen enerji sektörü ile alakalı da yazılı basında 2 bin 988 haber çıktığı tespit edildi.

Öne çıkan diğer başlıklar…

Geçen ay ülke ekonomisinde işsizlik rakamlarının yükselmesi, büyüme rakamlarının açıklanması ile enflasyonda yaşanan artış haberlerinin yanı sıra genel sağlık sigortası, emekliye promosyon verilmesi ve trafik sigorta primlerinin yüksekliği konularının gündemde öne çıkan diğer başlıklar olduğu belirlendi.