Gastronomi turizmine ilgi artıyor

Dünya üzerindeki ülkeler, topraklarına turist çekebilmek için ellerindeki bütün imkanları seferber ederken, son yıllarda özellikle gastronomi turizminin ön plana çıktığı tespit edildi.


Gastronomi turizmine ilgi artıyor

Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen hijyenik, kaliteli, hoş ve lezzetli yemekler hazırlamanın yanı sıra bu yemekleri görsel olarak sunabilme sanatı olarak tanımlanırken, gastronomi turizminin ise o bölgeye özgü yemekler ve o bölgenin kültürel kimliği ile mirasının tanıtılması amacıyla yapılan turistik seyahatleri ifade ettiği belirlendi.

    Yemek kültürümüzü tanıtmada yetersiz kalıyoruz 

Günümüzde bir çok ülke hatta şehir, o bölgeye özgü yiyecek veya içecekleri ile meşhur olurken, ülkemizde ise çok zengin olan yöresel lezzetlerimizin yeterince tanıtılamadığı ortaya çıktı. Osmanlı’dan günümüze köklü bir yemek kültürü olan Anadolu’da bir çok şehrimiz yöresel yemekleri ile dikkat çekerken, son dönemde özellikle Gaziantep Mutfağı’nın öne çıktığı tespit edildi.

   Medyaya 50 bine yakın haber yansıdı      

Gastronomi turizminin tanıtılmasında önemli bir yeri olan medyada çıkan haber sayılarına bakıldığında ise Medya Takip Ajansı Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basında yapmış olduğu araştırmaya göre, son bir yılda gastronomi hakkında medyaya 46 bin 670 haber yansırken, gastronomi turizmi ile ilgili ise 4 bin 881 haber çıktığı tespit edildi.