AK Parti İskilip, Bayat ve Uğurludağ İlçe Danışma Meclisleri yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum teşkilatları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri devam eden Anayasa değişikliği ve daha sonra yapılması planlanan referandum için çalışmalarını hızlandırdı. 


AK Parti İskilip, Bayat ve Uğurludağ İlçe Danışma Meclisleri yapıldı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından Anayasa değişikliği ve referandum için teşkilatların yapacağı çalışmaların belirlenmesi ve mevcut durumun gözden geçirilmesi amacıyla düzenlenen İl ve İlçe Danışma Meclisi Toplantıları hızlandı. AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Başkanı Mehmet Karadağ ile parti yöneticileri haftasonu Bayat’ın ardından İskilip ve Uğurludağ İlçe Danışma Meclisi Toplantıları’na da katıldı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Köse, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, İl, İlçe ve Merkez İlçe yöneticileri ile partililerin katıldığı İskilip ve Uğurludağ İlçe Danışma Meclisi’nde ana gündem maddesi ülkede yaşanan terör olayları, Anayasa değişikliği ve referandum oldu.

Fettulahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının düzenlediği darbe girişi sonrasında terör olaylarının arttığına vurgu yapılan toplantılarda ülkenin zor bir süreçten geçtiği ve bu sürecin birlik beraberlik içinde atlatılması gerektiği dile getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile toplantı divanının belirlenmesi ile başlayan toplantılar iki bölüm halinde gerçekleştirildi. 

İskilip ve Uğurludağ İlçe Danışma Meclisi’nin ilk bölümünde İl Başkanı Karadağ, Milletvekili Kurt ile ilçe başkanları konuşarak AK Parti teşkilatlarının önümüzdeki dönem için daha fazla çalışması gerektiği dile getirilirken, ikinci bölümde de referandum sürecinde yapılacak çalışmalar, parti teşkilatlarındaki komisyonların faaliyet alanları, sandık kurullarının izleyeceği çalışma yöntemleri ve teşkilat çalışmalarının son durumu ele alınarak dilek temenniler dile getirildi. 

İskilip’teki toplantıda artık salonlara sığmadıklarını dile getiren İlçe Başkanı Mustafa Lek, artan terör olayları ve Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerini iletti. Terörizm ve zulmün her türlüsünü lanetlediğini belirten Lek, teşkilat çalışmalarının büyük bir özveri ile büyüdüğünü, önümüzdeki dönemde yapılacak referandum için de hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı. 

Özellikle kadınların ilgi gösterdiği toplantıların açılışında Anayasa değişikliğinin bir rejim değil sistem değişikliği olduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı Karadağ, Türkiye’nin geleceği için bu değişikliğin gerekli olduğunu, bu sistem değişikliği sayesinde ülkenin ufkunun ve önünün açılacağını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğe daha güvenle bakması ve darbeler döneminin sona ermesi için referandumda başarılı olmaktan başka şansları olmadığını anlatan Karadağ, parti teşkilatlarının da bu konunun öneminin farkına vararak daha fazla çalışması gerektiğini açıkladı. 

Türkiye’nin içinde ve bölgesinde yaşanan terör olaylarından yılmayacaklarını söyleyen Karadağ; ““Biz bir oldukça diri oldukça, milletimize hizmet yolunda var oldukça; Allah’tan başka hiçbir güç ülkemizin aydınlık yarınlarına engel olamayacaktır. Türkiye hiçbir terör örgütüne boyun eğmeyecek ve yoluna emin adımlarla devam edecektir. Bizim öncelikli görevimiz bayrağımıza, vatanımıza, milletimize ve devletimize sahip çıkmaktır. Ülkemizi savunmak için  göğsünü siper eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu millet gerekirse tüm fertlerini feda edebilecek cesaret ve ferasete sahiptir. Hiçbir fitneye ve oyuna fırsat vermeden birlik beraberlik içinde Türkiye’yi yarınlara taşıyacağız. Anayasa değişikliği ve referandum ülkenin ve milletin geleceğine hizmet için yapılan bir çalışmadır. Milletimize bunun gerekliliği iyi anlatılmalıdır. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev alan tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte önümüzdeki referandum sürecine de hazırız. Partimiz Türkiye’nin en büyük STK’sıdır. Siyasi liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın engin tecrübesi ile 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız. Bu yolda ülkemizin geleceğine kastetmek isteyen hiçbir terör örgütüne müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da referandum sürecinde tüm teşkilatlardan yorulmadan gece gündüz demeden çalışmalarını istedi. Bugüne kadar tüm seçimlerde ilçelerde büyük başarılar elde ettiklerini ve bunda kadınların büyük katkısını gördüklerini söyleyen Milletvekili Kurt, yapılan toplantılara gösterilen ilgiden dolayı da teşekkür ettiğini bildirdi. 

İlçe Danışma Meclisi Toplantıları sayesinde vatandaşlarla buluşma imkanı bulduklarını anlatan Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle Anayasa değişikliği ve referandum sürecini de başarıyla gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

 UĞURLUDAĞ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE PİLOT İLÇE OLDU  

Uğurludağ İlçesini pilot ilçe seçerek Tarım İl Müdürlüğü ve Kaymakamlığın ortak çalışması ile 6 çiftçiye alım garantili tıbbi aromatik bitki olan lavanta ektirerek bölgede başarılı olunduğunu söyleyen Ceritoğlu, “Bu bitkiden 20 yıl boyunca ürün alınacak ve her zamanda pazarı da hazır olan bitkidir. Çiftçi sadece üretim yaparak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanacak, böylece kozmetik ve ilaç sanayinin hammaddesinde dışa bağımlılığı azaltarak büyük gelirler hedeflenmektedir. Her ilçeye ve bölgeye uygun Tıbbi Aromatik bitki deneme çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır” dedi.

   BAKAN EROĞLU İLE CANLI TELEFON BAĞLANTISI YAPILDI      

Toplantı esnasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile telefon görüşmesi yapan Ceritoğlu, bakan ile görüşmelerini toplantıya katılanlara dinletti.

EROĞLU, “SÖZ VERİLEN GÖLET BİTİRİLEREK HİZMETE SUNULACAK”

Uğurludağ’ına söz verilen göletin en kısa sürede bitirilip hizmete sunulacağı müjdesini veren Bakan Eroğlu, ilçe danışma toplantısının hayırlı olması temennisinde bulunup Uğurludağ halkına İlksen hanım gibi çalışkan, başarılı ve azimli milletvekilleri olduğu için çok şanslı olduklarını söyledi.

ÇORUM HALKINA HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK”

Çorum halkına ve taleplerine her zaman kapılarının açık olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, daha sonra teşkilatı ve halkı selamlayarak, İl Başkanı Mehmet Karadağ ile de sohbet ettikten sonra telefon konuşmalarına son verdi.

 KARADAĞ: “TÜRKİYE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİYLE ŞAHLANACAK”     

Ak Parti'nin ilçe danışma meclisi toplantılarına Bayat ilçesinde devam etti. 

Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İlçe Koordinatörleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri,Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse ile Bayat'ta İlçe teşkilatı, yöneticileri ve kuruluşundan günümüze partililerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Karadağ, ilçedeki yatırımları değerlendirerek projeler hakkında bilgi verdi. Bayat ilçesine öncelik verdiklerini dile getiren Karadağ, "Bayat'ın köyleri berbat durumdaydı. Onun için Bayat'ın köylerine öncelik verdik. Başta köy yollarının sorunlarını çözmek için çalışmalar başlattık" dedi.

 "MAHALLE DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI YAPACAĞIZ" 

Teşkilat çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Karadağ, 10 yıl sonra tekrar il başkanlığı görevine atanmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerle toplantılar yaparak sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Karadağ "Bizim ilk işimiz Milletvekillerimizle toplantı yapmak oldu. Bu toplantıları da her ay devam ettirme kararı aldık. İlçe Başkanları ile Belediye Başkanları ile toplantılarımıza başladık. Onun haricinde il genel meclisi ve belediye meclisi gruplarımızla toplantılar yapacağız. Çorumla ilgili öncelikli sorunlar ve talepler neyse o konular üzerinde çalışmalarımızı yapacağız. Toplantılarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Mahallelerimizde de artık sandık kurulu toplantıları ve mahalle danışma kurulu toplantıları yapacağız" dedi.

 "BENİM ADAMIM ANLAYIŞI ARTIK BİTMİŞTİR" 

Teşkilatlara referanduma hazırlıklı olun mesajı veren Mehmet Karadağ, köy ve mahalle temsilcilerinin aktif bir şekilde çalışmasını istedi. Karadağ "Bizim teşkilatçılık anlayışımızda benim adamım senin adamın anlayışı yok bugüne kadar varsa da artık bitmiştir. Çok çalışan benin adamımdır. Bunun dışında başka bir adamlık kabul etmiyoruz. Kâğıt üzerinde köy temsilcisi mahalle temsilcisi istemiyoruz. Herkes sahada olacak ve çok çalışacak" ifadelerini kullandı. 

"REJİMİN EN BÜYÜK SAVUNUCUSU AK PARTİDİR" 

Referandum hazırlıklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Karadağ, muhalefetin eleştirilerine de cevap vererek, Cumhuriyet Rejiminin en büyük savunucusunun Ak Parti olduğunu söyledi. Karadağ "Anayasa değişikliği, muhalefetin söylediği gibi rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Rejimimiz Cumhuriyettir, demokrasidir. Bunun en büyük savunucusu Ak Parti'dir. Recep Tayyip Erdoğan diktatör olmak istiyor, padişah olmak istiyor, Türkiye'yi tek başına yönetmek istiyor gibi tepki gösterenle Karadağ, demokratik rejimlerde, parlamenter sistem de, devlet başkanlığı sistemi de hukukidir ve demokrasinin vazgeçilmez sistemlerindedir. Biz şu anda parlamenter sistemden devlet başkanlığı sistemine, adı da partili Cumhurbaşkanlığı olan sisteme geçmek istiyoruz" diye konuştu.

 "REFERANDUM ÜLKEMİZİN SON ŞANSIDIR" 

Referandumun Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağına işaret eden Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Cumhurbaşkanımızın derki; Bu millet artık yerde sürünmekten bıktı. AB bir tokat vuruyor, ABD bir tokat vuruyor artık yeter. Bizim liderimiz ölümü gördü. Terör örgütleri suikast düzenleyecek diyorlar, zaten düzenlediler. Sürekli suikast hazırlıkları yapılıyor. Bunlara karşı Recep Tayyip Erdoğan 'Benim bir elbisem, bir kefenim var' diyor. Bizim de ölümü göze alan liderin arkasından koşmamız gerekiyor. Yürütmeden en hızlı bir şekilde karar alabilmek için partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz gerekiyor. Bu değişikliği yapamazsak ülkemiz çok kötü badireler içerisine girecektir. Önümüzdeki referandum ülkemizin son şansıdır. 

“FETÖ'YE CEVABIMIZI REFERANDUMDA VERECEĞİZ” 

Eğer koalisyon hükümeti döneminde yapılmış olsaydı Türkiye çok zor günler yaşayacaktı. Güçlü bir hükümetle birlikte bu millet terör örgütlerine pirim vermedi ve vermeyecek. Milletimizin başını dik tutacağız, bayrağı indirmeyeceğiz, ezanı susturmayacağız. PKK'yı ve DEAŞ'ı biliyoruz ancak bu FETÖ örgütü öyle hain, öyle şerefsiz, öyle alçak bir örgüt ki kendisi yapıyor ve kendisini kurtarmak için en masum insanlara bile iftira atabiliyor. Ülkemizi bölmek isteyen, askerimize, polisimize kurşun sıkan, kendi silahlarımızla milletimizi tarayan insanlara cevabımızı referandumda vereceğiz. FETÖ terör örgütü yandaşlarına şunu söyleyin; o şerefsiz alçak Amerika'dan gelsin ve desin ki ey beni seven yandaşlarım. Sizi 40 yıl boyunca ben kandırdım. Kandırdığımız insanların değil de bilinçli olanların listesini size veriyorum, kandırdıklarımıza dokunmayın. Biz kandırılmış masum insanları korumak için elimizden geleni yapacağız ama ülkemizi bölmek isteyen terör örgütüne karşı da en acımasız mücadeleyi yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. O hoca bozuntusuna terör örgütü liderine söyleyin devlete bütün bilgileri ve hain olanların listesini versin ve devlette gereğini yapsın, masum olanlara devlet gereken şefkati gösterecektir. İftira atıyorlar, kumpas kuruyorlar, sonrada masum insanların canını yakıyorlar. 

“DEDİKODU DEVRİ BİTTİ”

Dedikodu ve fitne-fesat devri bitti. Dedikoduyu çalışmayan insanlar yapar. Şimdi yolumuza hızlı adımlarla yürüme zamanıdır."

CERİTOĞLU, “AK KADINLAR PARTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği bu yolda yürümeye devam edeceklerini belirten Ceritoğlu, AK Parti için kadınların çok önemli olduğuna vurgu yaparak, 15 Temmuz darbe geceleri kadınların meydanları inlettiğini kaydederek, “Kadınlarımız evde eşine kadınlık çocuklarına annelik yaptıktan sonra bu vatanın birlik ve beraberliği için bu davaya hizmet edebilmek için meydanlara iniyorlar. Çünkü bizler Cumhurbaşkanımıza yalnızım dedirtmemek için buralardayız. Bu milletten oyları da duaları da alan Recep Tayyip Erdoğandır” dedi.

CERİTOĞLU, “HER ŞEYDEN ÖNCE VATAN”

Bir vatanın ne anlama geldiğinde bahseden Ceritoğlu, “ Bizler vatanımızda birliğimize beraberliğimizi sağlayarak, bayrağımıza ve istiklalimize sahip çıktıktan sonra ekonomi başta olmak üzere her şey düzelir, yollarımızı da, hastanelerimize de yaparız, yeter ki vatanımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

“İLÇELERİN GÖÇ VERMESİNİ ÖNLEYECEĞİZ”

İlçelerden göçü önlemek için gerekli yatırımlara önem verdiklerinin altını çizen Ceritoğlu, “ Köylerimizde ve ilçelerimizde tarımı geliştirmek için sulamaya büyük önem veriyoruz. Bunun için gölet sayımızı çoğaltmak için gerekli yatırımların çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT HABERLERİNİN AZ OLDUĞU BİR YIL DİLİYORUM”

Yeni yıldan beklentilerini sıralayan Ceritoğlu, birlik ve beraberliğin daha çok pekiştiği, şehitlerimizin az olduğu, Türk Milletinin üzüntülerinin azalacağı bir yıl olması temennisin de bulundu.