İskilipliler Aşkzade'yi ilk gününde yalnız bırakmadılar

İskilipli genç yazar Mürsel Ferhat Sağlam yeni kitabı "Aşkzade"nin imza gününde hayranlarıyla buluştu. TÜYAP kitap fuarında düzenlenen imza gününde hemşerilerimiz genç yazarı yalnız bırakmadılar.


İskilipliler Aşkzade'yi ilk gününde yalnız bırakmadılar

İskilipliler olarak hep övünmek için neden ararız. Bir hemşerimiz güzel bir iş yapsa hepimiz mutlu oluruz. Mürsel Ferhat'ta aşkı anlatan "yeni nesil" aşk kitabıyla hepimizi mutlu etti. Ülkemizde kpss sınavı nedeniyle trafiğin kilitlendiği bir günde yine de TÜYAP oldukça kalabalıktı. Kitap kokusu almak isteyen kim varsa oradaydı. İSYAD'ın kurucu başkanı Nedim Türkoğlu'da Greyder ekibi ile Aşkzade standını ziyaret edenler arasındaydı. 

Aşkın hiç bilinmeyen öyküsü” vurgusuyla ve “insan aşk üzeredir” sloganıyla kitap tutkunlarının karşısına çıkan Aşkzade’nin en dikkat çeken yönü, Âdem ile Havva’dan sonraki ilk aşkı betimliyor oluşudur.
Aşkzade, yazılış tarzı itibariyle hikâyeleştirilmiş deneme özelliği taşımaktadır. Bu yönüyle Aşkzade, hem bir olay örgüsü barındırması açısından hem de kurgunun sübjektif anlatıyla birbirini tamamlıyor olması bakımından dikkat çekmektedir. Ancak Aşkzade’nin, ilgi çeken yönleri bununla sınırlı değil. Aşkzade; Âdem ile Havva’dan sonraki ilk aşk ve kavuşma hikâyesini tasvir ediyor olmasıyla da kitapseverlerin dikkatini çekmektedir. 
Âdem ile Havva, Yusuf ile Züleyha, Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin ve Kerem ile Aslı’nın ardından efsane aşklar literatürüne Hâkim ile Sultan’ı da ekleyen Aşkzade, aşkın farklı bir boyutta yorumlandığı ve duyguların farkındalığına dikkat çeken bir eser olma özelliği taşımaktadır.

    Mürsel Ferhat'tan imza günü yorumu                                          

Mürsel Ferhat Sağlam "AŞKZADE'nin ilk imza gününde TÜYAP'ın kalabalığına rağmen gelip beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkürler. Arayanlara, mesaj atanlara ve metrobüs köprüsünü kalabalık nedeniyle çıkamayıp içeri giremediği için geri dönmek zorunda kalanlara da teşekkürler. Maksadımıza ulaştık. Dostlarla, sevdiklerimizle beraber olduk. Kitabı okuyunca herkesten yorum bekliyorum. Nice kitaplara ve imza günlerine inşallah"