Hacı Kemal Beşikçi vefat etti

Bir süredir rahatsızlığı devam eden Kemal Beşikçi vefat etti. Çorum'da vefat eden Beşikçi İskilip Hacı Karani Mezarlığında toprağa verildi.


Hacı Kemal Beşikçi vefat etti

Nevi şahsına münhasır bir adamdı. Sıradan birisi değildi. Uzun yıllar uluslararası tır şoförlüğü yapmasından da kaynaklanan inanılmaz bir coğrafya ve tarih bilgisine sahipti. Arşivime baksam tam tarihini yazarım ama İskilip'te yazılı basına "Vurgu" adında bir gazete çıkararak ilk imzayı atanlardan birisidir. Hayatı bizlere de aktardığı ilginç anılarla ve tepkilerle doludur. Viyana'da Wiener Stadtpark'ta "Türk'ün şansının döndüğü yer" heykelinin önünde cebindeki para ile tercüman tutup Avusturya'da Osmanlı konferansı vermiş bir isimdir. Tahran' da henüz Humeyni'nin devrim yaptığı yıllardaki anıları kayda değerdir. Bağkur'dan evrakları çıkmayınca Çorum valiliğine "Ay ve güneş tutulmasında teneke çalma geleniğine" atıfta bulunarak bağkur evraklarını kurtarmak için "davul çaldırmak istiyorum" şeklinde verdiği dilekçe çok ilgindir. Cumhuriyetin 75. yılı yürüyüşünde taşıdığı incir ağacı ile Cumhuriyet düşmanlarının köküne incir ağacı dikmek istiyorum mesajını akıllarda kalacak şekilde vermişti. Merhum Turgut Özal'ın Cb Akbulut'un başbakan olduğu yıllarda Başbakana yazdığı "Allah zararsız ayrılık versin" telgrafını PTT görevlisi rahmetli izzet efendi korkusundan çekememişti. ve daha pek çok anı...
Lakin, İsmal Beşikçi'nin bizle röportajından sonra iskilip'te göz altına alınmasından ardından bize küstü. Zannetti ki bizim dahlimiz vardı. Ama asla yoktu. Muhtemelen devlet adım adım izliyordu.
Hacı abi tek kelimeyle "müthiş" bir adamdı. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.