Kur'an'da hangi meyvelerin adı geçiyor

Kur'anı Kerim'da adı geçen meyveler çok konuşulur ama gerçekte hangi meyvelerin adı geçer pek bilinmez. "Ne mutludur onlar, dal bastı kirazlar, dolgun salkımlı muzlar, yayılmış gölgeler, şırıl şırıl akan sular, tükenmeyen eksilmeyen hiç bir surette esirgenmeyen bir çok meyveler içindedirler." Vakıa -28/33


Kur'an'da hangi meyvelerin adı geçiyor

Kur’an’da en bilineni incir, zeytin ve hurma olmak üzere bazı meyvelerin adı zikrediliyor.

Peki, bu meyveler neler?

1-Hurma

Kur’an-kerimde hurma ve ağacı 20 kez geçmektedir. Hurma bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Besleyici ve kansere karşı koruyucudur.

2-İncir

Kur’an’da bir yerde geçmektedir. İncir çabuk hazmedilen, ciğerleri temizleyen ve mesane kumlarını önleyen şifalı bir meyvedir.

3- Zeytin

Kur’an’da altı yerde geçmektedir. Zeytinin gövde kabukları ve yaprakları iştah açılmasına, ateş düşmesine, idrar sökülmesine ve ishalin önlenmesine vesiledir.

4-Üzüm

Kur’an’da onbir yerde geçmektedir. Üzüm idrar artırıcı, yatıştırıcı ve kan yapıcı özelliktedir.

5-Nar

Kur’an’da üç yerde geçer. Nar suyunun idrar artırıcı ,vücuda ve kalbe kuvvet verici tesirleri vardır. Zayıflara faydalıdır.

6-Kiraz

Kur’an’da bir yerde geçer. Meyvesinde şeker elma ve limon asidi A ve C vitaminleri saplar ve gövd kabuklarında tanin ile potasyum tuzları vardır.

7-Muz

Kur’an’da bir yerde geçer. Muz potasyum kaynağı olup kemiklerin gelişmesine, sinir zaafiyetinin, yorgunluğun giderilmesine tesirleri vardır.