İskilipliler Derneği Toplantısı
Mustafa Yolcu

Mustafa Yolcu

İskilipliler Derneği Toplantısı

09 Mart 2019 - 01:04

İSKİLİPLİLER DERNEĞİ TOPLANTISI

23.02. 2019 tarihinde, İskilipliler derneğinde 35 İskilipli bir araya geldi. Gelenler arasın’ da Ömer genç, Ahmet Pabuççu, Cevat Durmuş’ ta vardı.

Toplantı sırasında, tüm gelenler kendilerini tanıttılar. Ve dernek hakkında düşüncelerini söylediler. Ömer Genç’in çok önemli tespitleri oldu.  – “Bu dernek İskiliplilerin derneği olsun. Burada parti, cemaat, gurup konuşulmasın. Burası İskiliplilerin görüşüp, tanışacağı yer olsun.” Dedi.

Bu konu çok önemli. Biz İskilipliler, bulunduğumuz sivil toplum örgütlerinde, partilerde en ileri seviyelere gelmeye çalışalım. Sokağa çıkınca hepimiz sadece İskilipli olalım. İskilip için çalışalım. Kardeş, İskilip Vakfımız’ da var. Vakıf ile karşıt değil, kardeş olalım. Vakıf öğrencilerimize burs veriyorsa, dernekte başka konular üzerinde çalışsın. Vakıf ayrı, dernek ayrı çalışmalarına devam etsin. 

Ürün veren ağaç taşlanır. Bırakın birileri, ileri geri konuşsun. Herkes üzerine düşeni yapabilirse, yol alınacak, dedi kodu yapanlar, konuştuğu ile kalacaktır.
Ankara’da bulunan 40 bin İskilipli hemşerimizin, adreslerini ve telefonlarını derneğe iletmeye çalışalım. Her hemşerimizin, davulcuya ’da zurnacıya ‘da şoföre’ de, kasap’ ada işi düşecektir. Dernek baş vuru yeri, aracı olma yeri olarak görev yapabilir. Evimizi boyatacaksak, önce hemşerimizden fiyat alıp, sonra bir karar verebiliriz. Uygun iş yapanı bulursak, işimiz düştüğünde kara kara düşünüp, adam aramayız. 

Ankara’ da bir ilçenin Milli Eğitim müdürüne işimiz düşmüştü. Öğrendiğimize göre müdür İskilipli idi. Ama tanımadığımız’ dan, tanıyan birini bulamadığımızdan yanına gidemedik. 

Hemşerilerimizle diyalog kuralım. Halini hatırını soralım ki, ihtiyacımız olduğunda kapısını çalabilelim. Bir kamu kuruluşun ’da önemli bir birimde daire başkanı olan hemşerimiz- “Bana şimdiye kadar, bir İskilipli gelipte İskilip için benden bir şey istemedi.” demişti. 

İnşallah dernek, iyi bir performans gösterir. Başarılı olur. Bunun’ da İskilip’e, İskiliplilere faydası olur.

Mustafa Yolcu- 8.3.2019

Bu yazı 1427 defa okunmuştur .

Son Yazılar