AYLA KÜYÜK
Mustafa Yolcu

Mustafa Yolcu

AYLA KÜYÜK

20 Ocak 2019 - 23:27 - Güncelleme: 20 Ocak 2019 - 23:31

AYLA KÜYÜK 

19.01.2019- Ayla Küyük hocamıza bugün “vefat eden İSMET KÜYÜK hocamız için “ taziye dileğimizi iletmeye, Ali Kılcı- Mehmet Altun- Muhittin Çağıl- Ceyhan Leblebici- Mehmet Şişman ve ben, Eryaman’daki evlerine gittik. Eve giderken, Olcay Kestek’de bize katıldı. 50 Yıllık birliktelikten sonra, eşini kaybetmek hocamızı çok üzmüş. İsmet Küyük hocamıza, Allahtan rahmet diliyorum.

Ayla hocam ile evinde otururken, talebelik yıllarımızdaki hatıraları yad ettik. 
Ayla hocanım- "Bir kış günü okul da odamda iken, Erol leblebici geldi. Hocam dışarı gel, size bir şey göstereceğiz dedi. Ne göstereceksiniz deyince-“ hocam dışarı da göstereceğiz.” dedi. Dışarıya çıkarken, gözümden gözlüğümü de aldı. Okuldan dışarı çıktığımızda, bir gurup öğrencinin beklediğini gördüm. Onlara yaklaşınca, hepsi birden beni kar topu yağmuruna tuttular. Ben de onlara, kartopu atmaya çalışıyordum ama nafile. Onlar hazırlıklı ve çoktular. " dedi. 

Bir gün, okulumuz müdürlüğü ne yazılmış mektup geldi. Zarfı açtığımda, içinden mektup ile posta pulu çıktı. Mektubu Eyüp Eriş yazmıştı. Mektup da diyordu ki – “Ben Eyüp eriş. Tayinim sizin okulunuza çıktı. İskilip’ e gelirsem, ora da kalacak yer bulabilir miyim? “Biz de kendisine tabi bulursunuz diye cevap yazdık.

Eyüp hoca İskilip’e gelince- “kardeşim mektubu yazıyorsun’ da, içine niye pul koyuyorsun. Bizim sana cevap veremeyeceğimizi mi düşündün.” diye sordum.  Kendisi, çok bilgili bir tarih hocası idi. Kitaplar yazdı.

Okulu, 19 Mayıs bayramına götürüyorduk. Sınıf başkanlarına, sınıf yoklaması yaptırdım. Yoklama sonucunu alırken, bir başkan geldi- “HOCAM VAR YOK “dedi. Öğrenciye kızarak, sen dalga mı geçiyorsun dedim.  Meğer soyadı VAR olan öğrenci yokmuş. İzah edince, bu durumu anladım.

Eyüp Eriş Hoca, yazılı imtihana katılmayan Ceyhan Leblebiciyi, tek başına tarih dersinden imtihana sokar. Yanına tarih kitabını da verir. Ceyhan’ a derki, beşin altında cevap yazarsan, sınıfta kalacaksın. Beşin üzerinde yazarsan, sana on not vereceğim.” Der.  Ceyhan bu şartla imtihanda, beşin altında not alıp tarihten  İkmale kalıyor. 

Ayla hocaya, ortaokul ’da iken erkek öğrencilerin saçlarının uzatılmasına nasıl karar verildiğini sordum. Bakanlıktan ülke çapında, öğrencilerin sacının uzatılmasının serbest bırakılması için yazı geldiğini, bu yazıya binaen sac uzatılmasını serbest bıraktıklarını söyledi.

Ayrıca – “bizim dönemimiz’ de okulda sıkı bir disiplin vardı. Veliler öğrencileri, eti sizin kemiği bizim diye okula getiriyorlardı. Üniversiteler arası giriş imtihanında, İskilip Lisesi ülke çapında, 38. Sırayı almıştı. Bütün öğretmenler, öğrencilerin başarılı olması için, canla başla çalışıyorlardı.” dedi.

Ayla hocanıma tekrar başsağlığı dileyerek, evinden ayrıldık. Kendisine sabır ve sağlık sıhhat diliyoruz.

Mustafa Yolcu- 19.01.2019
  

Bu yazı 2399 defa okunmuştur .

Son Yazılar