REFERANDUM MUHABBETİ
Fehmi Yağlı

Fehmi Yağlı

REFERANDUM MUHABBETİ

23 Mart 2017 - 00:46 - Güncelleme: 11 Nisan 2017 - 16:32

 İnternette sosyal paylaşım sitesinde günümüz siyasetçilerinden Melih Gökçek ve Bülent Arınç’ın karşılıklı basın demeçlerinin yer aldığı bir haberi paylaştım. Paylaşımımın altına “TARİHE NOT DÜŞÜYORUM” başlığı ile : “Referandumdan evet çıktığı takdirde yeni sisteme göre 2019 da yapılacak ilk seçimde seçilecek TBMM nin çıkaracağı ilk yasalardan birisi "Türkiye siyasetinin son 25 yılında siyasi makamlarda görev almış kişilerin ve yakınlarının servetlerinde ki değişimlerin alın teri mi kamu gücü mü olduğunun tespiti ve denetimi; gelirine göre servetinde kamu gücü sayesinde afaki bir artış varsa devlet hazinesine aktarılması Kanunu"” diye not düştüm.

Sosyal paylaşım sitesinde ki benim bu paylaşımım bir çok arkadaşlarım tarafından garipsendi. Karşılıklı yorumların yapıldığı paylaşımdan bazı bölümleri bu köşede siz okuyucularımla da paylaşmak istiyorum.

- Muhatabım: Nerdeeeee. Güldürme beni.

- Cevabım: Ölmezsek birlikte gülerek seyredeceğiz çevremizdeki kamu gücünü kullanarak semizleşenlerin düşeceği durumu.

- Muhatabım: O bizim inancımız. Kamunun sırtından zenginlik saman alevi gibidir. Haramın binası olmaz.

- Muhatabım: Fehmi bey kahinliğe mi başladın? MALİHÜLYA BİR TOHUMDUR EKTİM EMME BİTMEDİ / ŞU MÜHLÜZLÜĞÜ KAPIDAN KOVDUM EMME GİTMEDİ

- Cevabım:Haşa. Öyle anlaşılıyorsam Allah'a sığınır af dilerim. Sadece yeni sistemin önümüzde ki siyasal sürece yansımalarıyla ilgili öngörülerimdir.

- Muhatabım: Böyle olacağına inanamıyorum. Bir kararnameye bakar Mevcut durumda da.. adam 46 yılla yargılandı beraat etti. Kararı veren hakim ve savcı fetö den içerde. Malum belediye başkanı TV kurup 4 trilyona gazete aldı. Bu adamın yaptıklarının hesabını vermesine engel olan mevcut sitem değil siyaset kurumu.. saygılar

- Cevabım:Yeni sistemde TBMM kanun çıkardığı alanlarda C.Başkanının çıkaracağı kararname geçersizdir. Örnek verdiğiniz belediye başkanı yetkili bulunduğu yıllarda para akışını nasıl yönettiğini devlet isterse aradan 50 sene sonra da geçse ortaya çıkarır ve sonuçları itibariyle tekrar yargılar. İnsanoğlunun diğer varlıklardan farklı olarak böyle bir kabiliyeti bulunmaktadır. Yeni sistemin getirecekleri ile ilgili olarak tespitimin olabilirliğini ispat etmek amacıyla aynı parti içerisinde birbirlerini suçlayan insanların bulunduğuna dikkat çekmek için bu tespitimin altına ilgili şahısların haberini koydum. Yalnız dikkat çektiğiniz belediye başkanı kimse akıllılık yapar da yetki süresi bitmeden kamu gücüyle elde ettiği maddi imkanları bir vakıf marifetiyle kişisel serveti durumundan çıkarıp kamunun istifadesine sunarsa o zaman başka...

- Muhatabım: Fehmi arkadaşım, istersen kendi dışındakilere hele ki başımızdaki kapkaççılara güvenip de böyle sözler verme. Altında kaldığında bunları sana hatırlatanlar bulunur, zor durumda kalırsın.

- Cevabım: Ben söz vermek için yazmıyorum ve bu konuda söz verecek ne yetkim ne de imkanım olmadığı herkesçe malum. Bu tespitim şu anda atılan siyasi adımların gelecekte nasıl bir yansıması olacağı varsayımını bugünden tespittir. Mevcut sistem devam ederse şayet ileride siyaset kurumunda ki hesaplaşma devlet ve millete de zarar verir. Ama yeni sistem kabul edilirse Yürütme ve Yasama da ortaya çıkacak siyasi tablo muhtemel bir hesaplaşma halinde devlete ve millete zarar vermeden sadece kişilere yönelik olarak gerçekleşebilir.

- Muhatabım: Çok hayati bir konuya dikkat çekmişsin , Fehmi abi. Bu konuda siyasi partiler kanunu , seçim kanunu vs. yasal düzenlemeler yapılarak Milletvekillerinin , Belediye başkan adaylarının milletimiz tarafından belirlenmesinin yolu açılmalıdır. Bu sisteme evet dememizin en büyük sebeplerinden birisi uyum yasaları ile milletin beğendiği adamları seçmesinin önünün açılmasıdır. 2-Türkiye’de siyasetin içindeki en büyük sorun SİYASETİN FİNANSMANI meselesidir. Yukarıda belirtilen yasalar düzenlemelerden sonra siyasetin finansmanı meseleli Yürütmenin tek elde toplanması kadar ,tam o kadar önemlidir. Bütün pisliğin kaynağı siyasetin finansmanı meselesidir. Tüm kesimlerin ortak bir talebi vardır ki temiz ve toplumun sorunlarına hakim dolu insanların bu ülkeyi yönetmesi talebidir. Cumhurbaşkanlığı sistemi+Milletevikili ve Belediye Başkan adaylarının halk tarafından seçilmesi + Siyasetin finansmanı sağlam ve ter temiz bir sistematiğe bağlandıktan sonra , Türkiye uçacaktır. Sansar takımına gelince er yada geç bugün yada yarın, yada 20 yıl sona , Cumhurbaşkanımızın mücadelesinin arkasına saklanıp , Onun milletimizin gözündeki resmi perde yapıp, gizlenen kirli yüzlerden bir gün bu hesabı soracağız. Ve en önce yandaşları ve yalakalarından başlayacağız. Bu ülkenin makul insanlarının ortak talebi budur. Cumhurbaşkanlığı sistemi oturduktan sonra sansar takımının ilgisinin çekmediği bir alana dönüşecektir siyaset, Avrupa’daki gibi. Gerçekten kültürlü ve ülkeye yararlı faydalı olacak insanların yaptığı bir iş olacaktır. Rant bitecektir. İlgide bitecektir. O zaman bu ülkeyi daha iyi yerlere getirecek kültürlü ve temiz ve şu an geride kalan insanlara iş düşecektir. Herkese saygılar.

Bu yazı 5458 defa okunmuştur .

Son Yazılar