Topraklar yarıldı şehitlere sarılırken
Elif Ekşi Zorer

Elif Ekşi Zorer

Topraklar yarıldı şehitlere sarılırken

19 Aralık 2016 - 12:09

Gökyüzü kırmızılara boyanmış bu sabah. Hüzün rüzgârları dokunuyor her yere, herkese. Ölümün soğuk yüzü, ciğerleri yanan anaların ateşlerine etki etmiyor. Boyun büken çocukların masumiyetlerine kan bulaşmış, sevgiyle yoğrulmaya muhtaç yürekleri acıyla dolmuş, yetim adı verilmiş doğmamış bebeklere, garip adını almış yarım kalan eşler. Yuvalara ateş düşmüş, gönüllerde yangına sebep. Kurşunlar sıkılmış şehit haberlerini duyan her gönüle.

ne mümkün hissetmemek, ne mümkün duymamak bu yangının ızdırabını.oysa kırmızı aşkın rengiydi.Kırmızı Güllerin, aşkı resim etmesiydi, en sevgilinin en sevdiği kırmızı Güllerin kokusundaydı.Şimdi dillere yara oldu yürek yangınından kopan her kıvılcımıyla.gözyaşlarına renk oldu kan kırmızısı.toz pembe hayalleri yıkadı, katili oldu en mutlu hikayelerin..adına terör diyip de çözüldü lal olan diller bile..bu nasıl bir çığlık sağır kalmış her hissi uyandıran. .bu nasıl bir kırmızı, can yakan, yürek dağlayan. Şiirler dile gelip bulutlara yazıldı ağlaya ağlaya. Topraklar yarıldı şehitlerine sarılırken, şahadetlerle yıkandı kabirler, şahadet şerbetleri doldu taştı sahiplerine sunulurken. Ey annesinin sevmeye doyamadığı, ey kokusu daha yastığından uyanmayan, babasının başını dik tutan Yiğidi, simdi boyun büktü yokluğuna bu vatan. Sana baba diyemeyen yetiminin çaresiz bakışları serilirken tabutuna, hayalleri gömülüyor seninle toprağa. Yükü ağır omuzların, yükü yaralı yüreklerin, konuşamadıkları sözler hapsediliyor suskun dillere. Fatihalar yağıyor bulutlardan bile. Ey bu toprakların Nazlı şehidi, ey bayraklara renk veren şerefli asker, Bir dörtlük sesleniyor şimdi, şehidine ağlıyor dört bir yandan, üstadın da kaleme aldığı gibi;

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin, eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

Bu yazı 4906 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat KUYUCU
    7 yıl önce
    Kahraman Şehitler üzerinden yazı yazarak şehit ailelerinin acılarını dindirdiğinizi zannetmeyin gariban vatandaşın kahraman çocuklarının kimisinin parası olmadığı, kimisinin de "vatan millet sevgisi" daha ağır bastığı için bedelini canı ile ödemekten çekinmezken, siyasilerin ve hatırı sayılır insanlar için şerefsizce askerlik çağı gelmiş çocuklarına sahte çürük raporu o da olmazsa 26 yaşı kapsayacak şekilde bedelli askerlik çıkararak "ver 18 bini garip kurtarsın vatanı" zihniyetini eleştirirseniz daha mantıklı olacaktır . Nedense şehitliği övenler hep şehit olmak istiyor ama ne hikmetse zırhlı araçlar ve binlerce koruma ile geziyor çocukları da malum askere gitmemek için her türlü dalavereyi yapıyor!!!!!!!

Son Yazılar