Akşemseddin Anadolu Lisesi'nden "Kız kaçırma" tiyatrosu

İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü unutmadı. 


Akşemseddin Anadolu Lisesi'nden

Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenleri Ali Yavuz Ertürk ve Huri Altıok yönetiminde "Kız Kaçırma" adlı 6 perdelik komedya sahneye konuldu. Oyunda internet ve cep telefonu bağımlılığı, bozuk aile ve arkadaş ilişkileri, görücü usulü evlilik ve kız kaçırma konuları komik bir dille işlenerek farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.
Program 27 Mart Çarşamba günü İskilip Ögretmenevi salonunda yapıldı. Programa başlamadan önce İlçe Kaymakamı Beyazıt Bestami ALKAN'a, Belediye Başkanı Recep ÇATMA'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ATÇIOĞLU' na hediyeler verildi.
Oyuna katılımın oldukça yüksek olduğu görüldü. İzleyiciler oyun esnasında oldukça keyifli dakikalar geçirdi. Okul bünyesinde yapılan çalışmalara velilerin ve halkın büyük katılım göstermesi ve öğrencilerin desteklenmesi gözlerden kaçmadı. Gösteri sonunda ögrenciler protokol ve halktan tam not aldılar.
Özellikle son yıllarda yaptığı sanat faaliyetleriyle ilgi çeken Akşemddin Anadolu Lisesi, daha önce Akşemddin Hazretlerinin İstanbul'a uğurlanması proggramında Mehter Takımı, halk oyunları ekibi ve tiyatro ekibiyle de halktan büyük ilgi ve beğeni toplamıştı.
Okul Müdürü Mutlu Sadık FİDAN, ögrencileri bu tür etkinliklere çekerek onları hem okul ve sınav stresinden uzak tuttuklarını hem de bu yolla öğrencilerin okulu daha çok benimsediklerini belirtti.