Karnınız guruldadığında yiyeceğiz 18 sağlıklı besin

Bazen sadece kalorileri düşük diye paketlenmiş mısır patlaklarını ya da canımızın çekmediği krakerleri kemirip duruyoruz. Biz de buna bir dur demek için, bu duruma çözüm olarak hem severek yiyebileceğiniz, hem de porsiyon ayarını kalori hesabıyla tutturabileceğiniz sağlık dolu besinleri mutfağınıza davet ediyoruz.


Karnınız guruldadığında yiyeceğiz 18 sağlıklı besin

 1 adet patates (orta boy) = 100 kalori

Karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayan patates, saç ve cilt sağlığı için de yararlı.


9 adet Brokoli = 100 kalori

Brokoli hem C vitamini hem de sindirim sistemine yardımcı oluyor.

1 adet turp = 100 kalori

Turp ağız kokusunu önlüyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, kabızlığa iyi geliyor.

100 adet ahududu = 100 kalori

Ahududular hem antioksidan hem de tansiyonu düşürüyor.

31 adet kuşkonmaz = 100 kalori

A, B ve C vitaminleri açısından zengin olan kuşkonmaz, sindirim sistemini de rahatlatıyor.

82 adet barbunya fasulyesi = 100 kalori

Barbunya, yıpranan hücreleri yenileyerek, yaşlanmayı geciktiriyor. Bunun yanı sıra romatizma ve siyatik ağrılarına iyi geliyor.

4 adet hamsi = 100 kalori

Hamsinin içeriğindeki zengin omega-3 yağının kalp ve damar dostu olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra göz sağlığına da iyi geliyor.

28 adet bebek havuç = 100 kalori

Havuç, cilt, saç ve tırnakların korunmasından kalp hastalıkları riskinin azaltılmasına kadar pek çok noktada sağlığımıza yarar sağlıyor.

12 adet Brüksel lahanası = 100 kalori

Brüksel lahanası, lif, protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından son derece zengin bir sebze olduğu için sağlık açısından hayatımızda önemli bir yer tutuyor.

15 adet kaju fıstığı = 100 kalori

Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığını korumaya yardımcı oluyor.

20 adet kurutulmuş domates = 100 kalori

Kurutulmuş domates, prostat, meme, kolon, akciğer ve pankreas kanserine karşı vücudu koruyor. Aynı şekilde astıma karşı da koruma sağlıyor.

16 adet kereviz sapı = 100 kalori

Güçlü bir idrar söktürücü olan kereviz vücudu toksinlerden temizliyor ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

13 adet karides = 100 kalori

Karides selenyum minerali açısından oldukça zengin olduğundan kanser ve bu tarz ciddi hastalıklara sebebiyet veren maddeleri etkisiz hale getiriyor.

34 adet kepekli makarna = 100 kalori

Kolayca tokluk hissi veren kepekli makarna, vitamin ve mineral yönünden zengin olan durum buğdayı kepeği içerdiği için, makarnanın protein değerini arttırıyor.

43 adet bamya = 100 kalori

Bamya suyu emmeye yardımcı oluyor ve aşırı kolesterol, metabolik toksinler ve aşırı safrayı yakalayıp dışkı yoluyla dışarı atıyor. İçeriğindeki su kabızlık, gaz, şişkinlik ve mide problemlerini önlüyor.

50 adet kuru üzüm = 100 kalori

Genel sağlığın korunması adına önemli mineraller bakımından zengin olan kuru üzüm özellikle sindirim sorunu çekenlere önerilen atıştırmalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

5 adet kuru incir = 100 kalori

Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.

20 ciynak ceviz= 100 kalori

Ceviz, folik asit ve E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko mineralleri, omega 3 yağ asidi açısından zengin bir kaynaktır. Ceviz yüksek kolesterol, kanser ve alzheimer gibi hastalıklara karşı koruyucudur.