Milli eğitim müdürü Atçıoğlu son durumumuzu açıkladı

LGS sonuçlarına göre İskilip'te mezun olan öğrenciler %94 oranında tercihte bulunduğu liselere yerleşti. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşme oranı ise %11.2 oldu.


Milli eğitim müdürü Atçıoğlu son durumumuzu açıkladı

Üniversite sınavı sonuçlarına göre İskilip'te bir öğrenci Türkiye 813.sü oldu.

İskilip İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu açıklanan LGS sonuçları sonrası yaptığı açıklamada; " İskilip'te öğrencilerin büyük bir bölümü tercih ettikleri liselere yerleşti. ilçede bulunan İskilip Danişmend Fen Lisesi, Akşemseddin Anadolu Lisesi, İskilip Anadolu Lisesi ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi kontenjanlarını doldurdular.

2017 TEOG sınavında Fen Liselerine yerleşen öğrenci sayısı 23 iken 2018 LGS sınavında kontenjanların azalmasına rağmen İskilip'ten mezun olan 39 öğrenci fen liselerine yerleşmiştir. İskilip'te fen liselerine yerleştirme oranı %9 olmuştur. Öğrencilerin yüzdelik başarı dilimlerinde %1'in altında başarı gösterenler de bulunmaktaydı. Bu sonuçlarla da Çorum 15 temmuz Şehitleri Fen Lisesi başta olmak üzere Çankırı, Sungurlu, Alaca, Kargı fen liselerine yerleşen öğrenciler olmuştur. Ayrıca iki öğrenci de Sosyal Bilimler Liselerine yerleşme başarısı göstermiştir.

Sınavla öğrenci alan proje okullarına da öğrencilerden yerleşenler çıkmış ilçe dışındaki okullara yerleşmişlerdir. İskilip'ten mezun olan öğrenciler arasında İstanbul Ankara, İzmir, Samsun, Çorum, Çankırı illerine sınavla yerleşenler bulunmaktadır. ilçe dışındaki okullara 27 öğrenci yerleşmişken ilçedeki okullara 28 öğrenci yerleşmiştir. Mezun olan öğrencilerden %94'ü tercih ettikleri bir okula yerleşmiş olup 12 öğrenci tercih yapmadığından, 15 öğrenci de tercihte bulunduğu okullara yerleşememiştir." dedi.

Atcıoğlu yaptığı açıklamada Üniversite sınavı sonuçlarına göre İskilip Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Şekerci sözel yerleştirme puanıyla Türkiye 813.sü olduğunu söyledi.

Bu sonuçların alınmasında katkı sunan öğretmen, okul yöneticisi ile velilerine teşekkür eden İskilip İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu başarının sahipleri öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi