İskilipli Naci Bostancı Ak Parti gurup başkanı oldu

AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Naci Bostancı, AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi.


İskilipli Naci Bostancı Ak Parti gurup başkanı oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nın ardından basına kapalı bölüme geçildi.

Düzenlenen toplantıda, AK Parti Grup Başkanlığı ve grup başkanvekillikleri için seçim yapıldı.

Naci Bostancı’nın TBMM Grup Başkanı seçildiği toplantıda Mustafa Şentop’un Meclis Başkanvekili, Mehmet Emin Akbaşoğlu’nunsa AK Parti Grup Başkanvekili olması kararlaştırıldı.

AK Parti grup başkanvekilliklerine ise Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan getirildi.

NACİ BOSTANCI KİMDİR?

Çorumlu Elif-Osman Bostancı çiftinin oğlu olan Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957’de Amasya’da doğdu.

Akademisyen Naci Bostancı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümü’nde tamamladı. 1990’da doçent, 1996’da profesör oldu. Siyaset bilimi ve iletişim bilimleri alanında dersler verdi. Halkla ilişkiler ve tanıtım bölüm başkanlığı, dekanlık görevlerinde bulundu. Değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makalesinin yanı sıra 17 kitabı yayımlandı.

 

Dönemde Amasya Milletvekili seçildi. TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Türkiye – Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Yine aynı dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini ifa etti. TBMM Başkanvekili olan ve iyi düzeyde İngilizce bilen Bostancı, evli ve 2 çocuk babası