İskilip milli eğitimde müdürler toplandı

İskilip İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda okul müdürleri ile 2017-2018 öğretim yılı değerlendirme ve yeni yılın planlama toplantısı yapıldı.


İskilip milli eğitimde müdürler toplandı

Toplantıya İskilip ilçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu, Milli Eğitim Şube müdürü Fatih Okumuş, yanında İskilip merkez ve köy okul müdürleri ile kurum müdürleri katıldılar. İskilip ilçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu başkanlığında müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda sene sonu değerlendirmesi yapılarak yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Toplantıda okul müdürlerinden yaz tatili boyunca yapacakları iş ve işlemlerin planlanması ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında uyarılarda bulunularak, bu yıl eğitim öğretim adına çok önemli bir sorun yaşanmadan tamamlanan bir dönem geçirilmesinde yaptıkları katkılar için okul müdürlerine teşekkür edildi.

Bu sene ilk defa gerçekleştirilen liselere geçiş sınavının henüz açıklanmış olması nedeniyle yapılan açıklamada öğrenci başarılarının takibinin yapılması ve tercih danışmanlığına dikkat çekildiği toplantıda öğrencilerin yeni kayıt sistemiyle karşılaşacağından onların bilgilendirilmesinin önemli olduğu belirtildi. İskilip’te ilk belirlemelere göre yüzde 1'in altında yüzdelik başarı gösteren öğrencinin olduğu bildirildi. İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu yeni sistem olan merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve mahalli kayıt hakkında bilgilendirmede bulundu.

 Yaklaşan üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar dilenirken onlara bir şekilde ulaşılıp sınav öncesi uyarıların da ihmal edilmemesi gerektiği okul müdürlerine hatırlatıldı. İlçe genelindeki okullarda kültürel ve sosyal faaliyetlerde il dereceleri elde edildiği ve önceki yıla göre ilerleme kaydedildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, ilçede özelikle TÜBİTAK 4006 projelerinde ciddi gayretler gösterildiğini ilçeler arasında en fazla sergi açan ikinci ilçe olduklarını açıkladı. Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası alan okullara yenilerinin eklendiği ve yeni sertifikalar için bir tören düzenleneceği söylendi. Şu an proje kapsamında bir gurup öğrencinin Almanya’da olduğu, TÜBİTAK projesi ile Türkiye 2.liği derecesi elde edildiği bilgisi paylaşıldı.

İskilip ilçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu yaptığı konuşmada üç ayrı okul inşaatının sona geldiğini kız imam hatip lisesinin geçici kabul aşamasında olduğunu aşağı örenseki köy okulunun çevre düzenlemesinin yapıldığını ve mesleki ve teknik anadolu lisesi inşaatı ile birlikte yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi. Okul pansiyonlarında iyileştirmelerin devam ettiğini, yemekhanelere perde ve masa örtüleri ile donatıldığını söyledi. Yeni yapılan okullar ile planlanan bazı okullar ve pansiyonların gelecek yıl doğal gaz dönüşümü ile rahat bir ısınma sistemine kavuşacağı bildirildi. Halen ihalesi yapılanlar ile dönüşümü başlayan okullarımızın olduğu söylendi.

 Şube müdürleri Fatih Okumuş insan kaynakları, maaş, ekders ve yapılması gereken işlemler ile taşeron işçiler hakkında bilgilendirmede bulundu. Ekders ve maaşların hesaplanmasında yeni döneme girildiğini bildirdi. Ekders ve maaşların zamanında hazırlandığında ödemelerin de zamanında olacağı belirtti. idareler arası yazışmalara dikkat çekerek, yazışmaların zamanında olması gerektiği hatırlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu okul müdürlerinin toplantıya katılımlarından dolayı ve yıl boyunca göstermiş oldukları özverili çalışmaları, hassasiyetleri ve gayretlerinden dolayı tüm okul müdürlerine teşekkür edip başarılar dileyerek toplantı sona erdirildi.