Her yerden yılan fışkırıyor

İskilip'in sınır komşusu Tosya merkezinde görülen yılanlar ilçede panik havası oluşturdu. Tosya'nın İskilip'le sınır olması nedeniyle benzeri durumlarla İskiliplilerinde karşılaşabileceği ihtimali üzerinde duruluyor


Her yerden yılan fışkırıyor

Kastamonu’da son günlerde her yerden yılan çıkıyor. Yılanlar toplansa da vatandaşların tedirginliği kentte devam ediyor. Vatandaşlar arasında korkutan bir söylenti de çıktı. Vatandaşlardan bazıları 17 Ağustos 1999 depremi öncesinde de bölgede sıkça yılanlara rastlandığını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi kampüsü içerisindeki bir rögar kapağında yılanı gören öğrenciler, durumu Kastamonu Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu bulunduğu yerden çıkarılmaya çalışılan yılan tekrar rögara düştü. Kastamonu kent merkezi ve ilçelerinde son günlerde sıkça yılan görmeye başlayan yılanlar vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlardan bazıları 17 Ağustos 1999 depremi öncesinde de bölgede sıkça yılanlara rastlandığını söyledi.

'NEDENİ EKOLOJİK DENGENİN BOZULMASI'

Kastamonu'da veterinerlik yapan Veteriner İhsan Özbay, kentte son günlerde sıkça yılan görülmesinin nedeninin ekolojik dengenin bozulması ve yağışların bölgede sıkça yaşanmasına bağladı.

CADDEDEKİ YILANI DA İTFAİYE EKİBİ YAKALADI

Tosya ilçesi Menderes Caddesi'nde yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılanı görenler belediyeden yardım istedi. Caddeye gelen Tosya Belediyesi itfaiye ekibi, yılanı bulunduğu yerden aldı. Yılan daha sonra doğaya bırakıldı.