İskilip Ebussuud efendi İlkokulundan AHL'de Sergi

İskilip Ebussud Efendi İklokulu öğrencilerinin “okumak yaşamaktır” adlı projelerini tanıtan bir resim sergisini Çorum AHL PARK’ta açtı.


İskilip Ebussuud efendi İlkokulundan AHL'de Sergi

Çorum temsilciliğini İskilip Ebussuud Efendi İlkokulunun yaptığı Avrupa okullarının ortak buluşma alanı olan e-Twinnig partalında; kuruculuğunu Fransa ve Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu’nun yaptığı, Türkiye’de 81 il ve Avrupa’da 16 ülkenin ortaklaşa yürüttüğü ”OKUMAK YAŞAMAKTIR” adlı projenin ortak ülkeler ve Türkiye geneli eş zamanlı sergisi AHL PARK’ta açıldı.

Proje Koordinatörlüğünü okul öğretmeni Mihriban Erden tarafından yürütülen projede 17 ilkokul öğrencisi yer aldı. Açılışta okul müdürü Ahmet Bilen tarafından proje tanıtımı ve selamlama konuşması gerçekleştirildi.

Açılış törenine  İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han, Çorum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, İl milli Eğitim Şube müdürü Sinan Güngör, Hitit Üniversitesi Veterinerlik Fakülte sekreteri Sabri Çiçekçi, İskilip İlçe milli eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve misafirler katıldı.

Ülkemizde 81 il ve Fransa, Almanya, Litvanya, Arnavutluk, Gürcistan, İtalya, Azerbaycan, Romanya, Polonya, Portekiz, Yunanistan, Makedonya, İspanya, Ukrayna, Büyük Britanya’nın yürüttüğü projenin amacı dünyada okumada farkındalık oluşturmak ve okumanın önemini vurgulamak olduğu belirtildi.

Proje kapsamında her il ve 16 Avrupa ülkesi; bulunduğu bölgenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklere sahip mekânlarında, çevresinde okumada farkındalık oluşturma adına gerçekleştirildiği Okuma Etkinliği sırasında fotoğraf ve her okulun oluşturduğu sloganlarının söylendiği video çekimlerinden oluşan sergi ile Çorum ilinde projenin hedeflerine ulaşılması amaçlanmıştır.