Erol Kavuncu bölgesel aday adayı

Çorum KYK İl Müdürlüğünden istifa ederek Ak Parti Milletvekili aday adayı olan Erol Kavuncu, İskilip Ak Parti Teşkilatını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar İskilip İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan Kavuncu, İskilip'in ve bölgemizin bütün sorunlarına hakim olduğunu söyledi.


Erol Kavuncu bölgesel aday adayı

Ak Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Erol Kavuncu İskilip'e gelerek Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Kavuncu'yu Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Parti binasında açıklama yapan Mustafa Lek "Çıkmış olduğu bu yolda Allah yolunu açık eylesin. Hayırlı uğurlu eylesin. İnşallah Rabbim güzel hizmetler etmeyi daim eylesin. Milletvekili aday adayımız Erol Kavuncu bey bilindiği üzere İskilip'te hizmet etmiş daha sonra İskilip'ten Çorum'a geçse bile İskilip'e hizmetini devam ettirmiş bir abimiz. Özellikte 15 Temmuzda sürecinde beraberdik. İskilip'te KYK'ya geçen yurdun devrinde büyük emek ve gayreti oldu. Onun dışında da görünür görünmez birçok yardımı oldu. Biz kendilierini seviyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Erol Kavuncu'da yaptığı konuşmada İskilip'i çok iyi tanıdığını belirterek şunları söyledi:

"Berat kandiliniz mübarek olsun rabbim beratımızı versin birbirimize dua edelim Allah rızası için sabah saat 4 gibi uyandım bir şeyler yazıyım dedim. Çünkü öyle alelacele oldu ki bu iş. Perşembe günü son yarım saatte karar verdik. Ben devlet memuruyum istifa etmek durumundaydık. Daha önce deneyimimiz oldu Allah sizden razı olsun o dönemde tabiri caizse 42 aday arasında Çorum birincisi olduk. İyide vatan millet memleket dedikçe sizlerde bizlerde inandık. Ama Allah takdir etmedi olmadı olmayınca siz üzülüyorsunuz da sizden daha çok size ümit bağlayanlar üzülüyor dolayısıyla zor bir karardı şimdi çıkıyorsunuz. Hasbelkader 40 yıldır çalışıyorum. Ortaokulu İskilip’te okudum. Sonra imam hatipe gittim. Sosyal kültürel faaliyetlere başlamam 76 imam hatip birden itibaren oldu. Dolayısıyla üzülüyorsunuz yani şartlar oluşmayınca çıkıp da hem kendin üzülme hem başkasına ümit verme.  İşte o çerçevede değerlendirip sonra dün müracatımızı yaptık. Dediler ki 2 gününüz var.  2 günde 13 ilçeyi nasıl dolaşırsınız nasıl derdinizi kendinizi anlatırsınız. Ama hamdolsun bu konuda değişiklik oldu. Cumartesiye uzadı dolayısıyla önemli bir karardı. Bir çok şeyi düşünerek bu kararı verip yola çıktık.  Allah nasip etti.

"Sorumluluklarımız yerine getirmek için aday oldum"

Son 5 yıldır da Çorum KYK’da geleceğimizin teminatı vatanımız milletimizin teminatı 6 bin yavruya hizmet etme şerefini verdi. Orda devam ediyorduk şimdi niye yola çıktık? Bu toplumda yaşıyoruz, bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülkede demokrasi ile idare ediliyor. Başkanın orda dimdik durabilmesi için o kararlarını en güzel şekilde alabilmesi için. Bütün dünyayı karşısına alabilmesi için adam gibi adamların mecliste olması lazım ve belli bir çoğunlukta olması lazım.  İkide bir muhalefet demotrasin kılıcı gibi bak seni ordan indiririm diyemeyecek kadar güçlü olması lazım. 7 düvele karşı mücadele ediyoruz mu? Dünyaya karşı mücadele ediyor mu liderimiz?  Ediyor ve hepimizin taşın altına elimizi koyması gerekiyor mu gerekiyor. Artı bölgemizden tam 16 yıldır 2003-2018 milletvekilimiz yok. Her şeyi göze alarak yola çıktık. Az önce dediğim gibi dünya lider bekliyor. Lider ülke bekliyor. Lider Tayyip Erdoğan bekliyor.  Tayyip Erdoğan’ı Tayyip Erdoğan yapan kim?  Önce Allah sonra siz! Amerikası Avrupası neden hepsi bize geldi? Çünkü 15 temmuzda bir sözüyle dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan o insanlar ölümüne tankların altına kendisini attılar. Ve dediler ki bu insanı kimse yıkamaz. İşte şimdide gün o gün.  Bu saat o saat.

"Gözümü İskilip'te açtım"

Ben kendimi çok şurda şunu yaptım bur da bunu yaptım anlatmayacağım. Ben sizden biriyim ben gözümü İskilip’te açtım. ilkokulu köyde bitirdim  gözümü İskilip’te açtım. Bayat’ın Saray köyündenim ama köyden Bayat’a giderken Bayat’a gidiyoruz derdik.  İskilip’e giderken şehire gidiyoruz derdik.  

56 yaşındayım. Ben öğretmendim insan yetiştirdim. İnsanların kalbine dokunurdum. Hayatımın en verimli dönemlerinde 10 yıl sizin her biriniz kadar sokak sokak cadde cadde ev ev bilirim. Kim kimdir bilirim ve derdini bilirim.  İskilip’in derdini bilirim.

"Yol olmadan hiç bir şey olmaz!"

Hatırlayanlarınız olacak. 1997 yılında Ebusuud Efendi sempozyumu yapılmıştı. Rahmetli Recep Yazıcıoğlu’da gelmişti . Türkiye’nin dört bir yanından ilim adamları geldi.  İskilip’i masaya yatırdılar.  Kastamonu’dan Amasya’ya kadar İskilipten başka yer yok. Ama şimdi nerdeyiz? Niye böyleyiz? Niye elimiz kolumuz bağlı?  Ben biliyorum sizde biliyorsunuz. Yol olmadan bağlantı olmadan ilim irfan olmaz.  Gelişme olmaz. Kalkınma olmaz.  Çok net. İskilip’ten Çorum yolu, Ankara yolu, İstanbul bağlantılı İstanbul yolu  açılmadan olmaz.

Cumhurbaşkanımız bundan 16 yıl önce yola çıkarken 100 tane şey söyler ilk iki tanesi neydi? Yol yol yol!  Niye yol dedi? Tükiye’nin yüzlerlerce sorunu vardı.  İskilip’inde öyle.  Kimse gelmiyor. Gelen kalmıyor. Niye? Dünyaya açılacak ya.. Sadece o yetmez. Ankara’dan çıkan Samsun’a kadar. Merzifon üzerinden hatta Osmancık Ankara’ya gitmek için Çorum’dan dolaşmayacak. Gelecek sahil yolundan dört dörtlük Çankırı yolundan Ankara’ya gidecek ve burası şehir olacak. Gerçek şehir olacak. Peki niye yapılmıyor?

"16 yıldır sadece bizim bölgemizden milletvekili yok"

Demokrasi ile yönetiyoruz da arkadaşlar adınız gibi biliyorsunuz artık herkes herşeyi biliyor. Çuvalda saklı bir şey kalmadı. Hepimiz her şeyi biliyoruz. Artık ama bazı şeyleri tekrarı tekrar edilmesi gerekiyor. Yol olmadan ilim olmaz.  İrfan olmaz gelenek olmaz hiçbir şey olmaz.  Yani İskilip girişi var çıkışı yok ordan. Girecek burdan çıkıp gidecek dolayısıyla gerçeklikten hareketle bölücülük değil bu demokrasi ile yönetiliyoruz da milletvekilin yoksa hiç birşey olmuyor. Çorum milletvekili güya Türkiye’nin milletvekili olarak seçiliyor daha kendi bölgesini yönetemiyor. Bu bölgede doğdun bu bölgenin milletvekilisin. En çok bu bölgeye hizmet edeceksin diyor. Öyle yani gerçekte de öyle oluyor. Çorum’un 4 bölgesi var.  Bir bu bölge 2 Osmancık bölgesi, 3 Çorum merkez,  4 Alaca ve Sungurlu bölgesi.  Diğer 3 bölgesinde her dönemde milletvekili var ama burdan yok.  Önceden 42 civarı aday vardı şimdi 20-25 aday var.

Başarılı olmak istiyorum. Bir eser bırakmak istiyorum. Mübarek gün rabbim takdir ederse biz yola çıktık. Allah herşeyi biliyor.  Kalpleri de biliyor. Kimin ne yapmak istediğini de biliyor. Herkes üzerine düşeni yapacak.  Şunu da söyleyim, sizi tebrik ediyorum. Hangi anlamda. İnsanım hamdolsun. Müslümanım hamdolsun. Dini bir okula gittim hamdolsun. Akpartiliyim hamdolsun. Bu davanın   neferi olmaktan gurur duyuyorum. Liderimiz dünya lideri. Allah ondan razı olsun. Onun arkasında dimdik duracağız. Onun hizmetlere devam etmesi için dimdik duracağız.

Arkadaşlar yapılacak çok iş var.  MHP ittifakı ile ilgili birkaç cümle etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun.  Devlet Bahçeli’den  razı olsun.  Birileri diyor ki Devlet Bahçeli ittifak yaparak kendini kurtardı. Partisinii kurtardı diyor. Ben onu bunu bilmem cumhur ittifakı ile Türkiyeyi kurtardılar.