6 diş sarımsak yerseniz ne olur?

Yüzyıllardır dünya sofralarının vazgeçilmez yiyeceği ve en yaygın kullanılan şifalı bitkisi sarımsak, doğal bir antibiyotiktir.


6 diş sarımsak yerseniz ne olur?

Sağlığımız için sayısız faydası olan sarımsak, tıbbi alanda da kullanılan birçok araştırmaya konu olan bir bitkidir.

Yapılan araştırmalarda sıkça sarımsak yiyenlerin soğuk algınlığına yakalanma riskinin %70 daha az olduğu görüldü.

Sarımsağın ayrıca tansiyonu dengeleyip ve içerisinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde Alzheimer ve demans riskini azalttığı da belirlendi.

Ayrıca, Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan bir makaleye göre sarımsak yemek keneleri uzaklaştırıyor.

6 diş yiyin bakın neler oluyor?

Healthy Food Style'dan verilen bilgilere göre, günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudumuzda çok önemli değişikler meydana geliyor. İşte saat saat

1 saat: Vücudunuz ilk bir saat içinde sarımsağı alıp sindirmeye başlıyor.

2-4 saat: Vücudunuzun sindirdiği besinler, antioksidan özelliği sayesinde birçok hastalığın oluşmasına neden olan serbest radikallerle ve kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor.

4-6 saat: Vücut sarımsağın faydalı yanlarını algılıyor. Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor.

6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor.

7-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. Yani sarımsak sayesinde hücrelerin, dokuların oksitlenme ihtimali en aza indiriliyor. Bu da sarımsakların şekerden böbrek ihtihabına, kanserden siroza kadar çok sayıda rahatsızlığa karşı vücudu korumasını sağlıyor.

10-24 saat: Sarımsağın vücutta gösterdiği etkiler, 10 saatin ardından daha da büyüyor. Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor:

- Kolesterolü düzenliyor

- Damarları temizliyor ve kalp sorunlarına karşı koruyor

- Tansiyonu düzenliyor

- Sinir sistemini güçlendiriyor

- Vücuda ağır metallerin girmesini engelliyor

- Kemikleri ve eklemleri güçlendiriyor

- Yorgunluğu önlüyor

- Hücrelerin ömrünü uzatıyor

Kavrulmuş sarımsak nasıl hazırlanır?

Bir bütün sarımsağı alın ve keskin bir bıçak yardımıyla baş kısmını güzelce kesin. Sonra yine bütün halinde bir kabın içine alın ve doğru fırına verin. Üzeri kızarıp içi yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirin.

Sarımsağınız bütün halinde piştikten sonra soğumasını bekleyin ve ardından 6 diş sarımsağı ayırıp her gün yiyin.