ATIFDER basın açıklaması yaptı

Son günlerde facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden Mümtaz Çelik adıyla yapılan yayınlarda ATIFDER ile ilgili çeşitli iddialarda bulunulmuştu. Bir süredir rahatsız olan dernek başkanı Muhittin Telli bugün iddialara yanıt veren bir açıklamada bulundu.


ATIFDER basın açıklaması yaptı

ATIFDER Başkanı Muhittin Telli imzalı yapılan yazılı açıklamada derneğin mali tablosu yayınlandı. Yapılan açıklama şöyle:

"ATIF DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

İskilip’li Atıf Hocamızın adını yaşatmak amacıyla kurmuş olduğumuz Atıf Der’in son günlerde bazı sosyal medya ve basın yayın organlarında aslı astarı olmayan ifadelerle yer alması yönetimimizi rahatsız etmiş olup kamuoyuna açıklama ihtiyacı hasıl olmuştur. Derneğimiz hesabına 163 bin TL tutarında her hangi bir para girmemiş olup, böylesi bir para her hangi bir kurum, şahıs/sahsılardan gelmemiş ve derneğimiz adına toplanmamıştır. Her yıl İçişleri Bakanlığına sunmak zorunda olduğumuz yılsonu beyannamemiz sisteme kayıt edilmekte ve şeffaflık adına tüm beyannamelerimizde paylaşılmasına müsaade edilmiştir. Tüm bu evraklarımız İçişleri Bakanlığına ait kayıtlarımızda mevcuttur. Bunun içindir ki sistemden ulaşamayan/bulamayan tüm halkımızı bilgilendirmek adına ise mali tablomuz aşağıdaki gibidir, yayınlıyor ve sizlerle paylaşıyoruz.

Bu yapılan haberler ve sosyal paylaşımlar halkın gözünde Derneğimizi yıpratmak adına düzenlenen faaliyetler olarak değerlendirmekteyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu yapılan asılsız iftiralar bizleri bu memlekete hizmet etmeye, Atıf Hocanın adını yaşatmak için kurduğumuz Atıf Derneğimizin çalışmalarına ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için yapacağımız çalışmalara engel olamayacaktır. Biz Dernek tüzüğümüzde amaçlarımızı yazdık ve bu amaçlarımızı gerçekleştirebilmek amacıyla çalışmalarımızın devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Atıf Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Adına
Başkan Muhittin Telli "