İskilip'in önergesini Yusuf Kaya verdi

Dün yapılan meclis toplantısında konu yeniden gündeme geldi. Bu defa önergeyi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Meteoğlu ve İskilipli üye Yusuf Kaya verdi.


İskilip'in önergesini Yusuf Kaya verdi

Önceki gün mecliste yaşanan gerginiğin ardından gündeme gelen İskilip kadın kültürevi ile ilgili verilmek üstenen önerge dün İskilipli üye Yusuf Kaya tarafından verildi. Kadın kültürevi olmayan ilçelere de kadın kültürevleri yapılması ile ilgili önerge hakkında söz alan Abdullah Meteoğlu önergenin amacını anlattı.

Önergeyle ilgili konuşan İskilipli il genel meclis üyesi Yusuf Kaya ise, yaşanan tartışmanın eksik bilgilendirme nedeniyle vatandaşlar üzerinde farklı algılamalara neden olduğunu söyledi. Yusuf Kaya, meclis başkanı ve meclis üyelerinin İskilip ile ilgili art niyetinin olmadığını dile getirdi.

Mustafa Çelik de önerge desteklediğini belirtirken, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kadın Kültür Merkezi konusunda özellikle İskilip gibi ilçelerde pozitif ayrımcılıktan yana olduğunu söyledi. Yaşanan tartışmaya da değinen Kaya, Üzeyir Esenkaya ile konuyu iki gündür konuştuklarını belirterek, “Grup Başkanımız var. Kendisi tüm ilçeleri içine kapsayan bir önerge verelim dedi." dedi diyerek konunun yanlış anlaşıldığını ifade etti.