Sürücülere “sahte plaka” uyarısı

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yeni çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle sahte plaka basımına ve kullanımına önemli cezalar getirildiği uyarısında bulundu.


Sürücülere “sahte plaka” uyarısı

Şahin, yazılı açıklamasında, yeni kanun hükmünde kararnameyle Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen ölçüler dışında ve sahte plaka basanlara büyük oranda cezalar getirildiğini belirtti. Yeni düzenlemeyle sahte plaka kullananlara hem para cezası hem de resmi belgede sahtecilik suçuyla dava açılacağına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

TRAFİKTEN MEN CEZASI

Yönetmeliğe aykırı ölçülerde plaka takan, ön görülen sayıda plaka takmayan, plaka üzerinde oynama yaparak okunmasına engel olacak şekilde değişiklik yapan sürücülere 412 lira para cezası verilecek. Bu sürücülerin 7 gün içinde plakasını düzeltmesi istenecek. Bu süre içinde düzeltmeyen sürücülere 844 lira para cezası uygulanacak ve araçları plaka düzeltilene kadar trafikten men edilecek. Aracını plakasız kullanan sürülere ise bin 698 lira ceza yazılacak. Plakalar takılıncaya kadar ise araç trafikten men edilecek.