Türkiye Gençlik Vakfı İskilip'te faliyete başladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İskilip İlçe Temsilciliğine Mehmet Akif Dikici atandı. Temsilcilik yetki belgesini İl Temsilcisi Kerep Ölçer’den alan Mehmet Akif Dikici; yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının yeni Türkiye'nin inşasında vatanına milletine saygılı, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip üstün vasıflı bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirtti.


Türkiye Gençlik Vakfı İskilip'te faliyete başladı

İskilip'te gençler için hazırladıkları projeleri, hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Dikici, "Gençliğin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde gençlerin eğitim ve öğretimine katkı sağlayacak, gelecekte sosyal yaşamda üstlenecekleri roller konusunda onları bilinçlendirecek, kişisel gelişimlerine yardımcı olacak projeleri hayata geçirmek için yakın zamanda etkin kadromuzla çalışmalara başlayacağız." ifadelerini kullandı.
“Türkiye Gençlik Vakfı, birkaç gencin inisiyatifiyle kurulmuş, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya, hedefi ahiret olan “yeni nesil gençlik vakfı” dır. “ açıklamasında bulunan dikici;
“Bizler genç olmanın ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Biz bu bilinci 17 yaşında Peygamber Aleyhisselam’ın sancağını taşıyan Usame bin Zeyd’den, Yesribleri Medine yapan Musab Bin Umeyr’den, 21 yaşında Peygamber müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmet’ten ve 15 Temmuz Hain darbe girişiminde göğsünü tanklara siper eden kardeşlerimizden biliyoruz.
TÜGVA olarak genç kardeşlerimizin, kime kul olduklarını unutmadan hayatı okuyabilen, tekfirci bir zihniyete değil tebliğci bir zihniyete sahip, itici değil kucaklayıcı, değerlerinden taviz vermeyen, susması tefekkür, konuşması zikir, bakması ibret, emaneti ehline verecek bireyler olması için çalışıyoruz. Hedefimizi ise seneler önce 22 yaşında bu yola çıkmış merhum Hasan el Benna’nın hedefi ile bir görüyoruz. Tam da O’nun dediği gibi ‘’Gayemiz Allah rızası, Önderimiz Rasulullah, Anayasamız Kur’an, Yolumuz Cihad, diyerek açıklamalarına son verdi.
 

Mehmet Akif Dikici Kimdir?
1994 yılında İskilip'te doğdu. İlk ve orta öğrenimimi İskilip Sakarya ilköğretim okulunda, Liseyi İskilip Anadolu İmam Hatip lisesinde okudu. Hitit üniversitesi ilahiyat fakültesi mezunu olan dikici İmam hatip Lisesinde ücretli öğretmenlik yapmaktadır.