Suudi Arabistan yapay mermer hammaddesini Türkiye'den alacak

Suudi Arabistanlı yapay mermer üreticisi firma ihtiyaçları olan hammaddeleri Türkiye’den ithal etmeyi planlamaktadır.


Suudi Arabistan yapay mermer hammaddesini Türkiye'den alacak

Suudi Arabistan’da yapay mermer üretimi yapmakta olan bir firma yılda ortalama 600.000 m2 mermer ürettiklerini ve buna mukabil ihtiyaçları olan hammaddeleri Türkiye’den ithal etmeyi planladıklarını beyanla tedarikçilerden fiyat teklifleri talep etmiştir.

Suudi Arabistan halkı ithalatın büyüklüğüne rağmen, oldukça yüksek bir refah seviyesinde yaşamaktadır. Halkın barınma sorunu bulunmamakta olup, genellikle geniş ve serin evlerde yaşanmaktadır. Sıcak iklim nedeniyle ince giysiler tercih edilmektedir. Lüks arabalar yoğun talep görmektedir. Sağlık ve eğitim hizmetleri devlet tarafından temin edilmektedir. Ev hizmetleri dahil tüm zahmetli işler yabancılar tarafından yapılmaktadır.

Suudi Arabistan hükümetinin ekonomiyle ilgili öncelikli hedefi, tabii kaynaklara ve yabancı emeğe bağımlılığı azaltarak geleceğe daha fazla güvenle bakabilmektir. Bunun için yerli sanayinin gelişmesi teşvik edilirken yabancı işçi çalıştırılması üzerine sınırlamalar getirilmiştir. Suudi Arabistan’da yerlilere yabancı işçi getirme ve kefil oldukları bu yabancılardan kefalet bedeli alma izni verilmiştir.