Tosya yolu için yeni umut!

Temeli 1999 yılında atılan İstanbul bağlantılı İskilip - Tosya yolu için 10 km'lik sözün alındığı açıklandı.


Tosya yolu için yeni umut!

İstanbul İskilip ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Lütfi Karaca, Bolu ÇOR-DER  Başkanı H.Fikret Kısar, İskilip muhtarlar dernek Başkanı Mustafa Bozkurt’un katılımlarıyla Ulaştırma Bakan yardımcısı  Yüksel Çoşkunyürek’i makamında ziyaret ederek İskilip incelemeleri için teşekkür  ettiler.
  Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Çoşkunyürek;  İskilip halkının ilgi alaka ve misafirperverliğinden çok memnun kaldığını ifade etti. Bolu ile İskilip’in etle tırnak gibi olduğunu,neredeyse Bolu içinde İskilip kadar nüfus var diyerek Tosya yolunun 10 km.’lik bölümünün ihalesinin  yapılacağı sözünü verdi .Bakan danışmanı İskilipli  İsmail Çağlar da  Çorum yolunun ihalesinin yapıldığını  ve nisan ayında ilk kazmanın vurulacağını akabinde de Tosya yolunun ihale sürecinin başlayacağını  belirtti. Bolu ÇORDER Başkanı Fikret Kısar, "Ulaştırma Bakan yardımcısı Yüksel Çoşkunyürek ve danışmanının gösterdiği dostluk ilgi ve alakaya  İskilipliler olarak teşekkür ediyoruz." dedi
İskilip heyetinin ikinci durağı Balgat'ta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu  oldu. Bahçeli’nin başdanışmanı da olan Vahapoğlu,Temelini MHP’nin  attığı, 20 yılda ancak 11 km.‘si yapılabilen Tosya  yolu için heyet Vahapoğlu’ndan  siyasi destek istediler. Hidayet Vahapoğlu'da  heyetinin siyasi destek isteğini kabul ederek, Milliyetci Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tosya yolu için Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme sağlayacağının sözünü verdi. Yakın ilgi ve alakası için hemşerileri, Hidayet Vahapoğlu’na teşekkür ederek memnuniyetle makamdan ayrıldılar.
Heyetin  üçüncü durağı ise Cumhurbaşkanlıği Külliyesinde görev yapan hemşerilerimiz oldu.Cumhurbaşkanlığı Külliye görevlileri   Tosya-İskilip yolu ve İskilip ilçesinin diğer sorunlarının da takipçisi olacaklarını ifade ettiler.
Heyetin dördüncü durağıda Anayasa Mahkemesi Üyesi Hasan Tahsin Gökcan oldu. Hemşerimiz, İskilip-Tosya yolu ve yapımı devam eden yüksekokulun takipcisi  olacağını belirtti.
Heyetin Ankara ziyaretleri büyük umutlarla  sona erdi.