Bayat-Kunduzlu barajı Tamamlandı

DSİ Çorum’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Çorum’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.


Bayat-Kunduzlu barajı Tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Kunduzlu Barajı” projesi kapsamında Çorum Bayat İlçesi de nasibini almaktadır.
Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Çorum-Bayat-Kunduzlu Barajı ile Bayat ilçemize ve 31 köyümüze yılda 2,06 milyon m³ içme suyu sağlanacaktır.
Projede Baraj ulaşım yolu, ocak ve diğer ulaşım yolları, derivasyon tesisleri (derivasyon tüneli, memba ve mansap batardoları), ön yüzü beton kaplı kaya dolgu baraj gövdesi, su alma yapısı, dolusavak, dipsavak, beton kaplama ve enjeksiyon imalatları yapılarak iş tamamlanmıştır.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Çorum Bayat Kunduzlu Barajının tamamlandığını belirtti. Genel Müdür Acu ‘’Bu proje kapsamında Bayat ilçemize yaklaşık 31 milyon TL yatırım yapmış olduk. Bu yatırımın karşılığında Bayat ilçemize ve 31 köyümüze yılda 2,06 milyon m³ içme suyu sağlanacaktır. ‘’dedi.
 
DSİ Genel Müdür Acu;’’Son olarak, ‘Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.