Avrupa’da en çok değer kazanan kulüpler belirlendi…

Süper Lig’i bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın, borsada en çok değer kazanan kulüp olarak Avrupa’nın zirvesine çıktığı belirlendi. Interpress’in KPMG Football Benchmark’ın hazırladığı Avrupa Eliti 2017 KPMG Futbol Kulüpleri Değerlendirme Raporu’ndan derlediği bilgilere göre Siyah Beyazlı ekip Avrupa’nın dev kulüplerini geride bırakarak zirveye yerleşti.


Avrupa’da en çok değer kazanan kulüpler belirlendi…

Rapora göre Avrupa’da geride kalan futbol sezonunda 32 takım incelenirken, Süper Lig’de çok başarılı bir sezon geçiren siyah-beyazlılar, Avrupa’nın 32 takımı arasında borsada değeri en çok artan kulüp olarak dikkat çekti.

Zirvede Türk takımları var

KPMG Football Benchmark’ın yaptığı değerlendirmeye göre, 32 elit kulüp arasında değeri en çok yükselen kulüp olan Kara Kartallar’ın borsadaki değeri yüzde 85,2 oranında arttı. 2016’da çok başarılı bir sezon geçiren siyah-beyazlılar böylece bu başarısını borsadaki yükselişiyle de taçlandırmış oldu. Avrupa’nın zirvesinde yer alan Beşiktaş’ı, ezeli rakibi Galatasaray takip ederken, Sarı-kırmızılıların hisseleri de 2016 yılında borsada yüzde 82,8 oranında artış gösterdi. Türk takımları arasında Fenerbahçe’nin hisseleri ise yüzde 4,8 oranında yükselirken, Sarı-lacivertliler bu performansla kendisine sekizinci basamakta yer buldu.

Türk kulüplerinin değeri: 945 milyon Euro

Takımlarımızın toplam değeri açısından bakıldığında Süper Lig’de beklentilerin uzağında bir sezon geçiren Galatasaray, Türk takımları arasında en değerlisi oldu. 32 takım arasında 21’inci sırada yer alan sarı-kırmızılılara 377 milyon Euro değer biçildi. Sezonu kupasız tamamlayan Fenerbahçe de 349 milyon Euroluk değeriyle 22’inci basamakta yer aldı. Değerlendirmeye bu sezon dahil olan şampiyon Beşiktaş ise 30’uncu basamaktan listeye giriş yaptı. Siyah-beyazlılara ise 219 milyon Euro değer biçildi. Üç kulübümüzün medya karnesine bakıldığında ise sezon başından bu güne Fenerbahçe hakkında yazılı basına 100 bin 751 haber, Beşiktaş hakkında 93 bin 933 haber ve Galatasaray hakkında ise 91 bin 351 haber yansıdığı tespit edildi.