PINAR HOLT: ‘ÇOCUĞUMUN ELİNDEN NEDEN TELEFON DÜŞMÜYOR?’

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, Onur Marketler Zinciri İstanbul Genel Müdürlüğü ve Bursa Bölge Müdürlüğü davetlisi olarak Anneler Günü Etkinlği kapsamında  ‘Teknoloji Çağında Anne Olmak’  başlıklı söyleşiye katıldı.


PINAR HOLT: ‘ÇOCUĞUMUN ELİNDEN NEDEN TELEFON DÜŞMÜYOR?’

Pınar Holt, Özen Akademi tarafından organize edilen ve Onur Marketler Zincirinde çalışan bayanlara yönelik Anneler gününe özel yapılan bu anlamlı organizasyonda bulunmaktan hem mutluluk hem onur duyduğunu belirtti.

Pınar Holt, konuşmasında iletişim teknikleri ve aile içi iletişime de yer vererek, bizi bağımlılıklara iten en büyük faktörün duygusal ihtiyaçlarımızın karşılanmamsından olabileceğini belirtti.

Günümüzde birçok ülkenin teknoloji bağımlılığının önüne geçebilmek için çeşitli çalışmaların başlatıldığından bahsederek, dünya üzerinde internet kullanımı oranları hakkında bilgi verdi.

‘Çocuğum neden çok fazla televizyon izliyor, ipad yâda cep telefonu kullanıyor?’ sorusunu sormadan önce kendimizin ne kadar bu aygıtlarla vakit geçirdiğini ve neden kendimizi teknoloji ile avuttuğumuzu düşünmemiz gerektiğini belirtti.

Teknolojiyi bilinçli kullandığımız takdirde bizim için büyük bir nimet olduğunu belirten Pınar Holt, doğru kullanmadığımız ve bize hükmetmeye başladığı noktada önlem almamız gerektiğinden bahsederek, söyleşisinin son bölümünde 'Teknolojiyi Bilinçli Kullanma' metotlarını dinleyicilerle paylaştı.

 

PINAR HOLT KİMDİR?

Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul’da doğdu.  11 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.

1997 -1999 yılları arasında İngiltere’de Dil ve Turizm eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

2013 yılında California Janus Universitesi  Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji  bölümü lisans eğitimine devam ediyor.

2013 yılından beri çeşitli PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Psikolojisi üzerine köşe yazıları yazan Pınar Holt, 2016-2017 yılında The University of Warwick’ten ‘Bebek Zihin Gelişimi’ üzerine eğitimine devam ederek, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde annelerle buluşup ‘0-5 Yaş arası Bebek & Çocuk Davranışları ve Etkileşimi’ seminerler vermektedir. Bununla beraber bir çok kurum, okul, vakıf ve belediyelere ‘Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti’ başlıklı sunumuyla ‘Teknoloji Bağımlılığı ve alabileceğimiz önlemler’ hakkında konuşmacı olarak katılmaktadır.

 

2016 yılında başladığı ve 1 yıl sürecek olan ‘Oyun ve Masal Terapisi’ eğitimine hala devam etmektedir.

Bunların yanı sıra Ailelere ve Yetişkinlere aşağıda verdiği diğer eğitimlerin listesine ulaşabilirsiniz:

-           0 - 5 Yaş Bebek & Çocuk Davranışları

-           Bağımlılıklarımız & Teknoloji Bağımlılığı

-           Motivasyon, İletişim Becerileri & Kişisel İmaj

-           Beden Dilini Etkili Kullanabilme

-           Stres & Zaman Yönetimi

-           Özgüven Gelişimi

-           Aile ve Çocuk İletişimi Eğitimleri