İskilip'te fetih ve fatih konulu konferans

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstanbul'un Fethinin 564. yılı münasebetiyle Fatih ve Fetih konulu bir konferans düzenlendi. Konferans 12 Mayıs Cuma günü saat 14:00'da İskilip Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleşti.


İskilip'te fetih ve fatih konulu konferans

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ATCIOĞLU selamlama konuşmasında,  İlçede Milli Eğitim Müdürlüğü'nün  koordinesinde bu anlamda bir ilkin yaşandığını belirtti. Bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi yönünde gayret sarfedileceğini bildirdi.  Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç Dr. Zekeriya IŞIK, Fatih ve Fetih konulu konferansında farklı bir bakış açısı ile doyurucu bilgiler verdi. İstanbul'un Fethi'nin ne anlama geldiğini örneklerle açıkladı. Aslında İstanbul'un Fethi'nin Avrupayı fethetmek olduğunun altını çizdi. Fatih kimdir? Fetih ne anlama gelmektedir? sorularına geniş cevaplar veren IŞIK, Fethin toprak almak değil Aleme nizam vermek amaçlı olduğunu  özellikle vurgulayarak açıkladı. IŞIK, verdiği konferansla dinleyicileri FATİH ve FETİH konusunda heyecanlandırdı.  Bugün Avrupanın bazı ülkelerinde masum Müslüman-Türklerin üzerine zalimce itlerle, atlarla saldırılar olduğunu belirten IŞIK, dün Ortaçağda Fatih Sultan Mehmet'in gayr-i müslim halka eşi benzeri görülmemiş güzel bir insan hakları uygulaması gösterdiğini de belitti. Konferansta Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Cihannüma Çorum İl Temsilcisi Halil İbrahim AŞGİN bey'de izleyici olarak bulundu.

  Konferansa İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin ÖCAL, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer CENGİL ve Öğretim Görevlileri, Emniyet Müdürü  Bahadır VURGUN, Yazı İşleri Müdürü Ali EMRE ,Nüfüs Müdürü Sedat BIDIK, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali SÜLÜK ve diğer daire amirleri,STK'lar,Okul Müdürleri, Öğretmenler,Veliler, Öğrenciler, AK PARTİ İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve diğer vatandaşlar katıldı.

 Konfransın sonunda; Konuşmacı Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç Dr. Zekeriya IŞIK ve  Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Cihannüma Çorum İl Temsilcisi Halil İbrahim AŞGİN bey'e Garnizon Komutanı Albay Çetin ÖCAL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ATCIOĞLU tarafından hediyeler verildi. Programın  sunuculuğunu yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet FİDAN, katılımcılara teşekkür ederek programı kapattı.