Akşemseddin İskilip'ten Fetih için uğurlandı

İstanbul’ un fethinin 564. Yılında Fetih Haftası kutlamaları kapsamında İstanbul’un manevi Fatih’i olan Akşemseddin Hazretleri’ni temsili olarak İskilip’ten   İstanbul’a uğurlanması ve Fetih Haftası Kutlamaları İskilip  Akşemseddin Anadolu Lisesi tarafından organize edildi.


Akşemseddin İskilip'ten Fetih için uğurlandı

Program 11 Mayıs 2017 saat 18.00 da Çorum caddesinden Akşemseddin Hazretlerinin temsili olarak İstanbul’a uğurlanması ile başladı. Akşemseddin Anadolu Lisesi Mehteran takımı eşliğinde İskilip Kaymakamı Bahadır GÜNEŞ, Belediye Bakanı Recep ÇATMA , İlçe Emniyet Müdürü Bahadır VURGUN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ATÇIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Mehmet FİDAN, İsmail BOYLU, Fatih OKUMUŞ, İskilip Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Murat KÖSE, Daire Amirleri ,Okul Aile Birliği Başkanı Murat ÖNDER , civar okulların idari kadrosu , halkın ve öğrencilerin katılımı ile uğurlandı. Uğurlamanın akabinde” Fatih ve Fetih”  tiyatro gösterileri ile program devam etti. İskilip Belediyesince atılan top sesleri ve havai fişek gösterileri günün anlam ve önemine renk kattı.

Programın  ve mehteran takımının hazırlanmasında  Akşemseddin Anadolu  Lisesi idaresi ve öğretmenlerini görev aldılar. İskilip Belediyesi  ve Belediye Başkanı  Recep ÇATMA, Okul- Aile Birliği Başkanı Murat ÖNDER'de programa katkı sağladılar.