Ekonomide gündem döviz faiz ve kredi oldu

Türkiye’nin ekonomi gündeminde Ekim ayında bankacılık ve finans sektörünün gündemde ilk sırada yer aldığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Ekonomi Gündemi” haber araştırmasına göre, döviz, faiz ve kredi haberlerinin öne çıktığı finans sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 20 binden fazla haber yansırken, bu ay faiz aralığında indirime gitmemesi ile gündemde olan Merkez Bankası hakkında ise yazılı basında 3 bine yakın haber çıktığı tespit edildi.


Ekonomide gündem döviz faiz ve kredi oldu

Ekonomi gündeminin öne çıkan bir diğer başlığı geçen birkaç aydır zirvede  yer alan turizm olurken, bu sektörde yaşanan gelişmeler geçen ay yazılı basında 16 bini aşkın haberle gündeme geldi. Geçtiğimiz ay yaşanan artış haberleri ile gündemde olan ihracat hakkında da yazılı basında 12 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.

Interpress’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergilerin ekonomi sayfalarını kapsayan haber incelemesine göre, Ekim ayında otomotiv sektörü hakkında binek, hafif ticari ve ağır vasıta segmentleri de dahil olmak üzere yazılı basına 8 bine yakın haber yansıdığı belirlendi. Türkiye’nin kalkınmasında önemli sektörlerden biri olan inşaat ile ilgili geçtiğimiz ay yazılı basına 7 binden fazla haber yansırken, bir diğer önemli sektör tekstil hakkında da yazılı basında 4 bine yakın haber yer aldığı saptandı. Geçen ay açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili yazılı basında 3 binin üzerinde haber çıkarken, bir miktar artış gösteren işsizlik rakamlarının da ekonomi sayfalarında 3 bine yakın haberle yer aldığı tespit edildi.

Ekim ayının ekonomi gündeminde öne çıkan diğer konu başlıkları ise, asgari ücretten kesinti tartışmaları, İstanbul’da yapılan 23. Dünya Enerji Kongresi, emekliye promosyon, kıdem tazminatı, sanayi üretimi ve cari açık olarak belirlendi.