İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesin'de TÜBİTAK fuarı

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Temel ve Ortaöğretimde Bilim Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Bilim Fuarlarının Düzenlenmesi” alt protokolü kapsamında İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı organize edildi.


İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesin'de TÜBİTAK fuarı

İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi ‘ nin 20 TÜBİTAK projesi, okul yönetimi ve öğretmenlerin el birliğiyle düzenlenen fuarda, öğrencilerin projeleri görücüye çıktı. Çeşitli kimya deneyleri, biyoloji tabu oyunu, renk değiştiren çiçek, ışığın fotosentez üzerinde etkisi, çöp ev, ekmek tahtası, damlama sulama, İskilip’te dil ,mancınık,sodyum reaksiyonu,fil macunu,amonyum dikromat,yapay kan, satranç olmak üzere birçok dalda, onlarca projenin sunulduğu Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü. İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi bahçesinde kurdele kesimi ile açılışı yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na İskilip Kaymakamı  Bahadır GÜNEŞ, Garnizon Komutanı Çetin ÖCAL, İskilip Belediye Başkanı Recep ÇATMA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ATÇIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Mehmet FİDAN, İsmail BOYLU, Fatih OKUMUŞ, İskilip Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Murat KÖSE ve civar okulların idari kadrosu ile birçok öğrenci katıldı.

Proje sahibi öğrenciler, katılımcılara projelerini tanıttılar. Projelerin sunumu ve tanıtıcı afişler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Pek çok idareci, öğretmen ve öğrenci tarafından beğeni toplayan bu fuar İskilip’in geleceğine  umutla bakılmasına imkan sağladı. Farklı gelişimsel ve bilişsel düzeydeki projelerle öğrenciler araştırma tekniklerini, bilimsel raporlamayı, bilimsel sunum becerilerini kazanmış, bilimin eğlenceli taraflarını görmüş, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini uygulamalı olarak görmüşlerdir.

Bu proje okul müdürü Mutlu Sadık FİDAN , müdür başyardımcısı Hasan KULA ,Müdür Yardımcısı  İsmail AKMAN koordinatörlüğünde, Müdür Yardımcısı  Ahmet BOZDEMİR, Rabia GÜL , Onur OĞUZ, Mehmet KALAYCI, Filiz ÖZKALAYCI, Mehtap IŞILAK, Tunay KAYA, Suat KAPLAN, M. Zahid BAYAM, Özlem KOTANOĞLU, Huri YILDIZ, İsmail DEMİREL danışmanlığında öğrencilerin özverili çalışmaları sonucu ortaya konmuştur. Teknik olarak Azmi Milli Ortaokulu öğretmenlerinden Osman ÇAPAN öğrencilere yardımcı olmuştur. Proje ekibinden ONUR OĞUZ hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış ve bu fuara katılmaları için öğrencileri motive etmiştir.

4006 TUBİTAK Bilim Fuarının açılışı Tuncay KAYA ve Yaşar SEVER tarafından okulumuz öğrencilerinden oluşturulan Mehteran Takımının gösterisi ile açılmış olup başta İskilip Kaymakamı  Bahadır GÜNEŞ olmak üzere tüm katılımcıların yüreğine dokunmuştur.

Projede emeği geçen idare personele, öğretmen ile öğrencilere ve hizmetli kadrosuna göstermiş oldukları üstün çabalarından ötürü İskilip halkı adına şükranlarımızı sunarız.