Cezaevi inşaatı başlıyor

Belediye Başkanı Recep Çatma İskilip’te uzun yıllardır gündemde olan Cezaevi yatırımının gerçekleşmesi yolunda imza attı.


Cezaevi inşaatı başlıyor

  Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne tahsis edilen Hacıpiri Mahallesi, Kazanlı mevkiinde yapılacak olan Cezaevine ait yapı ruhsatı Başkan Çatma tarafından imzalandı.

         İskilip Açık Cezaevi Kurumunun yapılacağı arazi Hacıpiri Mahallesi, Kazanlı mevkiinde 182 Ada, 42 ve 43 nolu parselde 42.364.72 metre kare alanda bulunuyor.  28 Milyon Bedelli, toplam inşaat alanı 19 bin metre kare olan binanın yapımına başlandı.

         Proje kapsamında 2 Adet 240 kişilik ceza infaz kurumu, 1 Adet ziyaretçi bekleme binası, 1 Adet Ayakkabı atölyesi, çamaşırhane, mutfak ve ısı merkezinin bulunduğu teknik bina ile 40 daireli 2 adet lojman binası yer alıyor. İnşaatın bir yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

         Belediye Başkanımız Recep Çatma “İskilip’e ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacak olan Açık Cezaevi inşaatına Belediye olarak her türlü katkıyı sağlayacağız. Yatırımın hayırlı, uğurlu olmasını diler, bu süreçte başta milletvekillerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.