İskilip zorunlu hizmet bölgesine alındı

İskilip'in eğitimde yaşadığı çöküşün bir numaralı nedeni olan öğretmen açığı sorununa deva olacak zorunlu hizmet bölgesine İskilip'te dahil edildi.


İskilip zorunlu hizmet bölgesine alındı

İskilip Liselerinde önceki yıllarda yaşanan branş öğretmeni yetersizliği eğitim öğretimin dibe vurmasına neden olmuştu. Bazı okullar branş öğretmenleri yerine ücretli görevlendirdikleri alakasız öğretmenlerle soruna çözüm ararken 3-4 nesil hiç bir şey öğrenemeden mezun olup üniversite sınavlarına girmişlerdi. İskilip'in zorunlu hizmet bölgesine alınması için konuyla ilgili pek çok habear yapmıştık. Bugün itibariyle İskilip'in zorunlu hizmet bölgesine alındığı duyuruldu. Hayal olarak gördüğümüz bu gelişmeye vesile olan herkese İskilip adına teşekkür ederiz. 1980'li yıllarda eğitimde Türkiye'de ilk ikiye giren İskilip malesef son yıllarda Çorum'un ilçeleri arasında sondan ikinci sıradaydı. 

 SALİM USLU'DAN AÇIKLAMA 

ALACA VE İSKİLİP ZORUNLU HİZMET BÖLGESİNE ALINDI

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca ve İskilip ilçelerimizin Milli Eğitim Bakanlığınca Öğretmen Atamalarında birinci hizmet alanı, dördüncü (Zorunlu) hizmet bölgesine alındığı müjdesini verdi.

Uslu yaptığı açıklamada, ‘Milli Eğitim Bakanlığımızca Öğretmen atamalarında Zorunlu Hizmet Bölgesinde yer alan Bayat, Boğazkale, Dodurga, Kargı, Laçin, Oğuzlar, Ortaköy ve Uğurludağ ilçe merkezlerimizden sonra Alaca ve İskilip ilçe merkezlerimizde talebimizle zorunlu hizmet bölgesine alınmıştır. Hayırlı olsun” dedi.

Bakan Yardımcısından Söz Alınmıştı

7 Haziran seçimleri öncesinde daveti üzerine Çorum’a gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’den söz aldıklarını hatırlatan Uslu, “Bakan yardımcımızın Seçim dönemimizde İskilip ilçemizi ziyaretinde Öğretmen sıkıntısı yaşadığımızı ileterek konuyla ilgili destek istemiştik. Bakan Yardımcımız talebimizi olumlu karşılamış, ayrıca davetimizle Haziran 2016’da ilçemizi tekrar ziyaretinde de gelinen aşama değerlendirilmişti. Süreç devam ederken Bakan Yardımcımız ve ilgililerle görüşmelerimiz devam etmiş Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin 37. ve 38. maddeleri doğrultusunda Kasım 2016’da yapılan güncellemelerde Alaca ve İskilip ilçe merkezlerimizin hizmet alanının 4 (dört) olarak belirlenmesi uygun görülmüştü. MEBBİS veri tabanı üzerinden giriş işlemleri tamamlanması, hizmet alanı güncelleme işlemleri, Bakanlıkça onaylanma ve 2713 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmasıyla süreç tamamlanmıştır.   İlçelerimizde görev yapan öğretmenlerimiz de zorunlu hizmetlerini buralarda yapabileceklerdir. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.