Türkiye gündemi

DOLAR-USD: 3.7275 AVRO-EURO: 3.9660 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5440 ALTIN-GOLD: 143.6500


Türkiye gündemi

TÜRKİYE GÜNDEMİ 16.01.2017

MEB'DEN ''ATATÜRK'' YANITI

Yeni müfredatın ilkokul programında Atatürk ile ilgili kazanımların azaltıldığına ilişkin eleştirilere yanıt veren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Tek bir derse ya da sınıfa bakmak eksik ve hatalı olur müfredatın tamamına bakılmalı" ifadesini kullandı.

REİNA KATLİAMI ZANLILARININ IŞİD EMİRİYLE BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturmada farklı ayrıntılara ulaşıldı. İzmir'de gözaltına alınan yabancı uyruklu 20 kişinin, DAEŞ'in İstanbul emiri olduğu iddia edilen zanlıyla bağlantısı tespit edildi.

POLİTİKA

ANAYASA DEĞİŞİKLİK GÖRÜŞMELERİNİN BİRİNCİ TURU TAMAMLANDI

316 AKP milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan 18 maddelik anayasa değişiklik teklifinin 1. tur oylamaları tüm maddeler kabul edilerek tamamlandı. İki günlük aranın ardından ikinci tur görüşmelerinin 18 Ocak Çarşamba günü başlaması bekleniyor.

 

DÜNYA

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN ORTADOĞU'DA BARIŞ MESAJI

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Orta Doğu Barış Konferansı"na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin bölgede sağlanacak "kalıcı" ve "kapsamlı" bir barışa destek verdiğini söyledi.

 

KIBRIS MÜZAKERELERİNDE TARİHİ EŞİKLER AŞILDI

Kıbrıs müzakerelerinde Türk ve Rum tarafının ilk defa haritalarını sunması gibi tarihi adımlar atıldı. Görüşmelerde bir sonraki adım ise garantör ülkelerden uzmanların bir araya gelmesi olacak.

 

EKONOMİ

EKONOMİ BAKANI AÇIKLADI: SİSTEM DEĞİŞİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Gümrük Birliği anlaşmasının mevcut halinden AB ve Türkiye'nin kazançlı çıktığına işaret eden Zeybekci, özellikle tarım sektöründe ciddi değişimin sinyalini verdi.

BAKAN ÖZHASEKİ: İSTANBUL'DA 50 BİN CİVARINDA RİSKLİ YAPI VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına dair, "Riskli 50 bin civarında yapıdan bahsedebiliyoruz, bağımsız birim olarak bakıldığında 250 bin konut ediyor" dedi

 

SPOR 

FENERBAHÇE 2-2 ADANASPOR

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde Adanaspor ile 2-2 berabere kaldı.

 

ALL STAR'DA KAZANAN ASYA KARMASI OLDU

Spor Toto All-Star 2017 organizasyonunda Asya Karması, Avrupa Karması'nı 140-135 yendi.