Ak Parti kadın kolları İskilip'i gezdi

AK Parti Çorum Kadın Kolları tarafından İskilip'in tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini tanıyıp tanıtmak amacıyla İskilip'e gezi düzenlendi.


Ak Parti kadın kolları İskilip'i gezdi

Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Kadın Kolları Çevre, Şehir ve Kültür Birim Başkanı Sema Yılmaz  öncülüğünde organize edilen gezi AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek'in eşi Şule Lek ve İskilip Sosyal Politikalar Başkanı Hafize Kahraman' ın rehberliğinde gerçekleşti. 

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Üyeleri ve İskilip İlçe yönetiminin katıldığı gezide İskilip' in tarihinden kültürel yapısına, ekonomisinden doğal güzelliklerine kadar her konuda bilgi sahibi olunuldu. 

İskilip'in Ekonomik Yapısına Genel Bakış 

İskilip ekonomisine gerek istihdam gerekse ilçeye yarattığı katma değerle İskilip ekonomisinin temel dinamiklerini oluşturan Ganik Şekerleme Fabrikası ve showroomu ile Greyder Ayakkabı Fabrikası ve showroomu gezilerek fabrika sahiplerinden bilgi alındı. 

Ganik Şekerleme Fabrikası Sahibi Mustafa Yavuz Aslan ve Greyder Ayakkabı Fabrikası ortaklarından Mehmet Ergül fabrikaları hakkında bilgi verdikten sonra kadın istihdamına yönelik katkılarından bahsettiler. 

Geleneksel ekonomik faaliyetlerin hâlâ ayakta tutulmaya çalışıldığı İskilip' te bakır ve ağaç oyma ürünlerin satıldığı dükkanlar, el emeği sepetlerin satıldığı dükkanlar ve gözlerinizin önünde sıcacık hazırlanan tel kadayıfı dükkanı geziye katılanların büyük ilgisini çekti. 

El emeğinin sanata ve gelir kaynağına dönüştürüldüğü,  Türkiye'deki halk eğitim merkezleri arasında ikinci olan İskilip Reha Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi gezilerek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal'den çalışmaları hakkında bilgi alındı. 

Tarihi Yapısı 

Hititler döneminde yapılan ve ilçeyi çepeçevre saran İskilip Kalesi'nin tarihi hakkında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hafize Kahraman tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından İskilip' in diğer tarihi mekanları gezildi. 

Her sokak başında gelen geçenin su içip yaptırana dua etmesi için yapılmış, buz gibi soğuk havada bile suyu ılık akıp içenin içini ısıtan hayrat çeşmeleri; Bizans ve Roma döneminden kaldığı tahmin edilen kaya mezarları; Osmanlı mimarisinin izlerini yansıtıp güzelliği ile göz dolduran İskilip evleri ve aslına sadık kalınarak restore edilmiş arastaları ile tarihi doku açısından Safranbolu ile yarışacak özelliklere sahip olan İskilip turizmden hakkettiği değeri görmek istiyor. 

Dini Değerleri 

İskilipli Atıf Hoca ve Şeyh Yavsi Mustafa Muhiyiddin-i İskilibi Hazretlerinin Türbelerine gerçekleştirilen ziyaretlerde edilen duaların ardından İlçe Başkanı Mustafa Lek tarafından bilgi verildi. 

Gezi sonrası İskilip meydanındaki Kapıönünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir gezide kendilerini ağırlayıp rehberlik yapan AK PARTİ İskilip teşkilatına misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti