Hakem ve Kart raporu açıklandı…


Hakem ve Kart raporu açıklandı…

İLK YARIDA HAKEM KARARLARI ÇOK KONUŞULDU

Türkiye Süper Ligine 16. haftada ara verilirken, ilk yarı sonunda karşılaşmaları yöneten hakemlerin saha içinde verdiği kararlar çok büyük tartışmalara sebep oldu. Medya Takip Ajansı Interpress’in yazılı basında yapmış olduğu araştırmaya göre, liglerin başladığı Ağustos ayından bu yana futbol maçlarını yöneten hakemler hakkında toplam 30 binden fazla haber çıktığı belirlendi.

En çok konuşulan hakem Cüneyt Çakır …

Yapılan spor haberleri içinde, ülkemizi Avrupa’da başarı ile temsil eden Cüneyt Çakır, bu sezonun başladığı Ağustos ayından bugüne kadar hakkında çıkan 3 bin 308 haber ile yazılı basında en çok konuşulan hakem oldu. Interpress’in incelemesine göre, ligin ilk devresinde 11 maç yöneten Cüneyt Çakır ile ilgili çıkan haberlerde olumlu yazıların yanı sıra Türkiye ile Avrupa’da yönettiği maçlar arasında standart olmadığı eleştirileri de gündemde sıkça yer aldı. Süper Ligin ilk yarısında en fazla konuşulan hakem sıralamasının ikinci basamağında, özellikle yönettiği 12 maçta gösterdiği 10 kırmızı kartla adından hayli söz ettiren Ankara Bölgesi hakemlerinden Ali Palabıyık’ın olduğu belirlendi. Genç hakem hakkında yazılı basında 2 bin 249 haber yer alırken, yine 12 maçla ilk yarının en fazla maç yöneten iki hakeminden biri olan İstanbul Bölgesi hakemlerinden Hüseyin Göçek hakkında da yazılı basına 2 bin 75 haber yansıdığı belirlendi.

Video Hakem tartışmaları öne çıktı …

Hakem hatalarında yaşanan artış sonrası tüm dünyada henüz test aşamasında olan video hakem uygulaması ülkemizde de gündeme gelirken, hakem hatalarını en aza indirmeyi hedefleyen video hakem konusunda yazılı basında kısa sürede 232 haber çıktığı tespit edildi.

41 Kırmızı, 686 sarı kart çıktı …

Süper Ligin ilk yarısında 16 hafta sonunda hakemler toplam 41 kez kırmızı kartına başvururken, oynanan 144 maçta gösterilen sarı kart sayısı ise 686 oldu. Maç başına gösterilen kırmızı kart sayısı 0,28 olurken, sarı kart ortalaması ise maç başına 4,76 olarak belirlendi.

En fazla kırmızıyı Gaziantep, en fazla sarıyı ise Trabzonspor gördü …

Yapılan araştırmaya göre, ligin ilk yarısında Gaziantepspor gördüğü 5 kırmızı kart ile bu alanda ilk sırada yer alırken, Bursaspor ve Karabükspor 4’er kartla ikinci sırayı paylaştı. Sarı kartlarda ise ilk sırada Trabzonspor yer alırken, hakemlerin Bordo Mavili futbolculara toplam 53 kez sarı kart gösterdiği tespit edildi. Kayserispor 47, Akhisar Belediyespor, Antalyaspor ve Alanyaspor’lu futbolcular ise 41’er kez sarı kart ile cezalandırıldı.