Kızılordu korosu Karadeniz'in soğuk sularına gömüldü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak, Soçi'den havalandıktan kısa süre sonra Karadeniz üzerinde düştü. Düşen uçakta ve Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi bulunuyordu.


Kızılordu korosu Karadeniz'in soğuk sularına gömüldü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak, Soçi'den havalandıktan kısa süre sonra düştü. Suriye'nin Lazkiye kentindeki askeri üsse gittiği belirtilen Rus uçağında dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi de bulunuyordu. 1928 yılında kurulan Kızıl Ordu Korosu, Türkiye dahil pek çok ülkede verdiği konserlerle tanınıyordu.



 DÜNYANIN EN BÜYÜK ORDU KOROSU

Dünyanın en büyük ordu korosu olan ve 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor.
 

KIZIL ORDU, TÜRKÇE PARÇALARIYLA DA BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYORDU

Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan Koro, Rus halk şarkılarından opera aryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor. Pek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni topluyordu.
 

ASKERLERE VE HALKA MORAL VERMEK AMACIYLA KURULMUŞTU 

1928 yılında, özellikle savaş koşullarında askerlere ve halka moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, Rus kültürünün ruhunu tüm dünyaya taşıyan en büyük canlı aile şovu olarak biliniyor. Devasa enerjisi ve neşe dolu sahne şovlarıyla dünya çapında 50’den fazla ülkede 20 milyondan fazla kişi tarafından seyredilen ve izlenme rekorları kıran topluluk, Rusya’nın titiz sanat eğitimi almış en büyük yetenekleri arasından seçilen sanatçılarından oluşuyor. Yaklaşık 120 koro, orkestra ve bale sanatçısını bir araya getiren koro, izleyicisine sınırlar ve kültürlerüstü bir eğlence deneyimi yaşatıyor. Koronun çalıştığı ünlü müzisyenler arasında David Foster, Roger Waters, Jean-Jacques Goldman ve Steve Barakatt gibi birçok popüler sanatçı ve yapımcı yer alıyor.