Kedi oyuncakları

Kediler en çok oyun oynama isteği olan evcil hayvanlardan biridir. Köpeklerde gezdirilme ihtiyacı olduğundan, dışarıda gezerek, koşarak enerji harcayabilirler. Ancak kedilerin yaşam şartları köpeklerinkinden farklıdır. Dışarıda gezdirilme ihtiyacı olmayan kediler, tuvalet ve oyun oynama ihtiyaçlarını ev ortamında giderirler. Bunun için de birçok kedi aksesuarı kullanmak gerekir.


Kedi oyuncakları

Kedi yatağı, kedi tuvaleti, kedi kapısı, kedi tasması ve en önemlisi kedi oyuncakları bir kedi sahibinde bulunması gereken ürünlerdir.

Kediler meraklı hayvanlardır ve merak ettiği şeylere ulaşmak, bu nesneleri yuvarlamak isteyebilirler. Evinizdeki eşyalarla, bebek ve çocuk oyuncaklarıyla oyun oynamalarına izin vermek, zamanla bu eşyalara zarar vermelerine neden olabilir. Onlara ait oyuncakları sahiplenmeleri daha doğru olacaktır.

Oyuncağın malzemesi önemli

Evcil hayvan oyuncakları darbelere, çiğnemelere karşı dayanıklıdır ve hayvanlara zarar verecek maddeler içermezler. Toplumda yanlış olarak yapılan davranışlardan biri evcil hayvan oyuncakları yerine çocuk ve bebek oyuncaklarının tercih edilmesi. Bu oldukça yanlış bir davranıştır.

Çocuk oyuncakları kedilerin yuvarlama, çiğneme işlevlerine dayanıklılık göstermeyen parçalanabilir, hatta ufalanabilir. Küçük parçalar kedinizin nefes yollarını tıkayabilir, hayati tehlikelere yol açabilir. Bu bakımdan kedinizin oyun aracı, onlar için özel üretilmiş bir kedi oyuncağı olmalıdır.

Kedi Oyuncakları ile Nasıl Oynanır

Kedi oyuncakları, dış mekan kullanımlarına uygun değildir. Kediler hareketli canlılar olduğundan, oyun sırasında aniden oyuncağın peşinden koşabilir. Bu durumda araç sürücüleri kedinizi boyutları nedeniyle göremeyebilir ve kazalar meydana gelebilir. Kedilerin kedi oyuncakları sayesinde ev ortamındaki hareket kabiliyetleri fazlasıyla geniştir. İpli oyuncaklarla sıçrama ve yakalama, zilli oyun topları ile keşfetme ve yuvarlama, sesli ve şekilli figürlerle keşfetme ve çiğneme aktivitelerini gerçekleştirebilirler.

Kediniz ile geçireceğiniz oyun saatlerinde eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Oyunlar ile kediniz size giderek bağlanır, evi keşfeder ve oyuncaklarını sahiplenir. Oyun, evcil kediler için çok iyi bir egzersizdir. Bu nedenle kemik ve kas gelişiminde kedi oyuncaklarının faydası büyüktür.

Kediniz için renkli, keşfedilmeyi bekleyen birçok kedi oyuncağı çeşidine petshop malzemelerinin alışveriş sitesi petza.com.tr internet sitesinden ulaşabilirsiniz.