Hitit BESYO'da öğrenciyi dövdüğü iddia edildi

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'unda Araştırma Görevlisi A.T. (33) tarafından öğrencisi H.H.T (18) 'ye sınavdan çıkarılıp kapı önünde döverek hastanelik ettiği iddia edildi.


Hitit BESYO'da öğrenciyi dövdüğü iddia edildi

Öğrenciye hastanede darp verilirken, araştırma görevlisi hakkında da soruşturma başlatıldı. Olay Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, öğrenciler spor bilimleri sınavına girmek için beklerken sınıfa giren araştırma görevlisi A.T. öğrencilerden 19 yaşındaki Hasan Hüseyin Topçu ile tartıştı. Öğrenciyi sınıftan çıkaran A.T. bir anda Topçu’ya tekme tokat saldırdı. Neye uğradığını şaşıran Topçu dışarı çıktıktan bir süre sonra yeniden sınıfa döndü ancak öfkeli hocanın bir kez daha saldırısına uğradı. Öğrenci yaşadığı olayın şokuyla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu almak istediği sırada hastaneye gelen aynı kişinin yeniden saldırısına uğrarken, araya giren polis öğrenciyi bir kez daha darp edilmekten kurtardı. Hastaneden darp raporu alan öğrenci, araştırma görevlisi A.T’den şikayetçi oldu. Yaşadığı olayı anlayan Hasan Hüseyin Topçu “Spor bilimleri sınavı için sınıfta beklerken sınıfa gelen A.T. bana bakarak güldü. Sonra bana önüne bak dedi. Ben önüme bakıyorum dedim. Artistlik yapma haddini aşma dedi. Hocam hadimdi aşacak bir şey yapmadım dedim. Dışarı gel dedi. Dışarı çıktık beni tekme tokat darp etti. Sonra tekrar sınıfa çıktım beni sınava almadı. Tekrar darp etti. Okul müdürünün yanına çıktım. Müdürün odasına da gelerek beni kovdu. Hastaneye gittim hastanede de üzerime yürüdü, polis araya girdi. Sonra sınıfa gitmiş ve arkadaşlarıma sizde böyle güzel bir dayak yemek ister misiniz gençler demiş. Kendisi dersimize bile girmiyor. Sadece sınava gözetmen olarak gelmişti” dedi. Yaşanan olayın ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ın talimatıyla, öğrenciyi dövdüğü iddia edilen araştırma görevlisi A.T. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI CANYURT AÇIKLAMA YAPTI             

Mağdur olan H.H.T. olayı Hitit Üniversitesi konsey Başkanı Arslan Canyurt'a iletmesi üzerine konsey Başkanı olayı Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne intikal ettirdi.Rektörlük olayla yakından ilgilendiğini belirterek, gerekli işlemlerin yapılacağı konusunda H.H.T.'yi bilgilendirdi.

Öğrenci Temsilcisi yaptığı açıklamada '' Hitit Üniversite'sindeki hiçbir öğrenci arkadaşımızın hakkını yedirmeyeceğiz .Öğrencilere karşı yapılan her türlü haksızlığın karşısında yönetimimle birlikte duracağımı herkes bilmelidir. Yaşanan bu olay üniversitemizin imajını zedelemeye yönelik talihsiz bir olaydır ve olayı gerçekleştiren öğretmen tarafından utanç vericidir'' dedi.

HABER KAYNAĞI:kanal101.tv