"Halep'in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz"

Ülkü Ocakları eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Ahet Hattab İmal Suriye'de Türkmenlerin başkenti olan Halep'de yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.


4,5 milyon nüfusu ile Suriye'nin en büyük şehirlerinden birisi olan Halep nüfusunun yüzde 40'nı sunni Türkmenler oluşturuyor. Halep'te yüzde 50 arap ve yüzde 10'da diğer etnik guruplar yer alıyor. Suriye Türkleri'nin can damarı olan Halep'e son günlerde yapılan bombardımanla şehri terketmeyen Türkmenler ciddi kayıplar veriyor.Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal bombalanan Halep'le ilgili açıklama yaptı.

Suriye’de, diktatör rejim ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar günden güne artıyor. Rusya’nın ve İran’ında desteğini alan Esad rejimi, hergün yeni bir katliamda bulunuyor.

Muhalif tarafın yoğunlukta bulunduğu ve Suriye Türkmenlerin kültürel ve tarihi  başkenti olan Halep, bu vahşetlere en çok tanıklık eden yerleşim yerlerinin birincisidir. Esad rejimine destek olan Ruslar’ın hava bombardımanları sayesinde  çoğunluğun terk ettiği şehirde, İran milisleri ve rejim askerleri ise ilerleyişini devam ettiriyor. Dört ayı aşkın bir süredir kuşatma altında olan Halep’teki zulme karşı, şehrin demografik yapısının değiştirilmesi konusunda hem fikir olan sözde medeni dünya tepkisiz kalmaya devam ediyor. İnsan hakları savunucuları sükutlarını devam ettirirken, nice canımız toprağa düşüyor. Kuşatma sebebiyle; erzak, su ve sağlık sorunlarının had safhaya ulaşırken, insanlar kadın, çocuk, yaşlı demeksizin açlık ile imtihan edilmeye, Rus uçaklarının bombardımanı altında can vermeye terk ediliyor.

Esad yanlısı Katil Rus uçakları, 26 Kasım gece saatlerinde Türkmen birlikleri olan Muntasır Billah Tugayı ve Fatih Sultan Mehmet Tugayları’nın karargahlarını ağır bir şekilde saldırıya aldı. Sadece  karargahlarına yapılan bombardıman sonucu Muntasır Billah Tugayı’nın 14, Fatih Sultan Mehmet Tugayı’nın ise 2 şehit verdiği belirtildi. Şehrin doğu kesimi, zulmün pençesi altına girerken, yine bedelini Türkmenler ödedi.

Çorum Ülkü Ocakları olarak, yaşanan gelişmeleri yakınen takip etmeye ve  Halep’in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz. Ne Halep’ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Bu vesile ile başta Türkmen karagahlarına yapılan menfur saldırılar sonucu şehit düşen soydaşlarımız ve Fırat Kalkanı Operasyonunda şehadete varan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Büyük Türk Milleti’ne sabırlar diliyorum.Hakk olan elbet batıla karşı galip gelecek ve Türk varlığına karşı soykırım uygulayanlardan bu vahşetin hesabı sorulacaktır.