İskilip'te öğretmenler günü kutlaması

Bu yıl İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım öğretmenler günü programını Gözde düğün salonunda yaptı. Programa Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye başkan Vekili Fatma Selvi, Daire Amirleri, Okul İdarecileri ve Öğretmenler katıldı.


İskilip'te öğretmenler günü kutlaması

Öğretmenler Günü Kutlaması İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sabah saat 9:30'da Atattürk Anıtına Çelenk Sunması ile, başladı. Çelenk Sunma törenine okullarında TEOG sınavı olmayan okulların idarecileri ve aday öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından  iki öğretmen eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenk’i  Atatürk Anıtı’na sunuldu. Öğrencilerin  günün anlam ve önemini belirten  yazıları ve okudukları şiir ile tören sona erdi.

   Akşam 16:00’da Öğretmenler Günü kapsamında İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ve koordinesinde  İskilip Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organize ettiği program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Vali Yardımcısı Fikret  Zaman ve  İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun konuşması ile devam etti. Vali Yardımcısı Fikret  Zaman konuşmasında öğretmenlik mesleğinin güzelliğinden ve öneminden bahsederek  tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik etti. İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ise konuşmasında “Öğretmenlik, insanlara dünyayı tanıtarak o küçük öğrencilerin kalplerine sevgi ve güven aşılarken beyinlerine hayatı kazımaktır.” diyerek öğretmenlik mesleğinin temel hedefine değindi. Gözde Düğün Salonu’nda yapılan bu güzel program İskilip’te bir ilkti. Program kapsamında şiir okundu, orotoryo gösterisi yapıldı. Aday öğretmenlikten Asli öğretmenliğe geçen öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Emekli öğretmenlere plaket takdim edildi. Daha sonra  Osmanlı saray geleneğinden gelen meşhur İskilip Dolma eşliğinde canlı müzik performansı gerçekleştirildi.  Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Garnizon Komutanı  Albay Çetin Öcal , Belediye Başkan Vekili Fatma Selvi ve diğer daire amirleri ile İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve bütün öğretmenlerin bu denli özenerek katıldığı  program birlik, beraberlik ve barış içinde son buldu.